Шанхайските държавни компании ще инвестират през следващите пет години близо

...
Шанхайските държавни компании ще инвестират през следващите пет години близо
Коментари Харесай

Инвестират $121 млрд. годишно в иновационни проекти в Шанхай

Шанхайските държавни компании ще влагат през идващите пет години близо 800 милиарда юана или 121 милиарда $ годишно в развиването на нововъведенията и високите технологии в мегаполиса, заяви през днешния ден в. " Шанхай жибао ", базирайки се на информация от локалното държавно управление.

Средствата ще се заделят за най-перспективните планове в областта на високите технологии, а също за проучвателен действия по възобновими енергийни източници и нови материали. Поставена е също и задачата да се усъвършенстват управленческите структури на държавните компании и да се увеличи тяхната конкурентоспособност, показва ръководителят на градската комисия по надзора и ръководството на държавните активи Цзин Синмин, представен от ТАСС.

Според данни на вестника от 2013 г. държавните компании са вложили 110 милиарда юана или 16 милиарда $ в разнообразни проучвателен иновационни планове.

През август т.г. шанхайската администрация се споразумя с държавните компании да отделят 220 милиарда юана или 33 милиарда $ за 20 плана, които ще трансфорат мегаполиса в световен иновационен център.

През 2016 година държавното управление на Китай поддържа план за превръщането на Шанхай към 2020 г. в световен софтуерен и иновационен център, съобщи Българска телеграфна агенция. За постигането на тази цел управляващите на града вземат разнообразни ограничения, целящи да бъдат подкрепени иновационни планове, научно-изследователските действия, усъвършенстването на пазарния механизъм за практическото внедряване на научни достижения, а също и за основаване на по-благоприятни условия за привличането на надарени фрагменти в областта на високите технологии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР