Шанхай представи план за връщане към по-нормален живот от 1

...
Шанхай представи план за връщане към по-нормален живот от 1
Коментари Харесай

Започва поетапно разхлабване на мерките в Китай

Шанхай показа проект за връщане към по-нормален живот от 1 юни, поставяйки завършек на тежкия локдаун поради COVID-19, траял над шест седмици, оповестява " Ройтерс ". Заради строгите противоепидемични ограничения се стигна до внезапно закъснение на икономическата интензивност на Китай.

Заместник-кметът на града Зон Мин съобщи, че повторното отваряне на Шанхай ще се прави на стадии, като рестриктивните мерки в свободното напредване ще останат в действие до 21 май, с цел да се предотврати нов пик на новозаразените, след което ще има последователно облекчение.

" От 1 юни доникъде и края на юни, до момента в който рисковете от обновяване на инфекциите бъдат сложени под надзор, ще прилагаме напълно предварителна защита и надзор на епидемията, ще възстановяваме ръководството и изцяло ще възстановим естественото произвеждане и живота в града ", уточни тя.

Пълното блокиране на Шанхай поради ковид лимитира стотици милиони консуматори и служащи в десетки други градове, а също навреди на продажбите на дребно, промишленото произвеждане и заетостта. Засилиха се и опасенията, че стопанската система може да се свие през второто тримесечие на годината.

Тежките ограничавания, които все по-малко подхождат на останалия свят, който анулира ограничаващите ограничения даже когато инфекциите се популяризират, също оказва съществено въздействие върху световните вериги за доставки и интернационалната търговия.

По последни данни промишленото произвеждане на Китай е спаднало с 2,9% през април по отношение на година по-рано, понижавайки се внезапно от 5% нарастване през март. Продажбите на дребно пък са се свили с 11,1% на годишна база, след спад от 3,5% през предходния месец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР