Шампионска титла през следващия сезон - това е единствената цел

...
Шампионска титла през следващия сезон - това е единствената цел
Коментари Харесай

Алън Пардю: В ЦСКА съм, за да бъда шампион

Шампионска купа през идващия сезон - това е единствената цел пред футболния ЦСКА, съгласно техническия шеф на клуба Алън Пардю.

След солидна кариера в британската футболна Висша лига отпред на " Нюкасъл ", " Уест Хем ", " Кристъл Палас ", " Уест Бромич Албиън ", " Саутхемптън ", " Рединг " и " Чарлтън ", той дойде и на " Българска войска " в края на 2020 година



" Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Със сигурност задачата за идната година е една - да спечелим купата. Задължително е. Защо избрах ЦСКА? Мисля, че аргументите са две. Първо, желаех да придобия още повече опит в Европа, което и направих в Нидерландия и ми хареса. Но също по този начин и тук имам опцията да завоюва шампионата ", съобщи Пардю в първото си обстойно изявление пред клубната телевизия.

" Червените " приключиха постоянния сезон на трета позиция в класирането, като в този момент им следва да играят в първата шестица за установяване на призовите места.

" ЦСКА е огромен тим. Сега, като научих повече, даже се оказа по-голям, в сравнение с допусках. Феновете изискват от теб да спечелиш. Харесва ми това предизвикателство. Имам доста положителни връзки с Дани Ганчев. Той ме убеди да дойда ", разкри Пардю.

Той уточни, че е бил впечатлен от подготвителната база на клуба, само че усъвършенствания би трябвало да се създадат по стадиона, както и в академията.

Пардю е безапелационен, че не дефинира тактиката на терена, само че спомага за подобряването на играта със препоръки.

" Основната роля е да повиша равнището на тима. Мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на управлението препоръки, които да ни оказват помощ да се развиваме. Върху мен няма напрежение от позиция на резултати. ", сподели той.

Снимка: cska.bg

Англичанинът съобщи, че трансферната политика в клуба е на равнище.

" Собствениците имат тежката дума, тъй като от тях идва финансирането. Мнението им би трябвало да се почита. Те би трябвало да гледат в дълготраен проект за развиването на клуба. Не забравяйте, че сме в Коронавирус конюнктура. Всички притежатели на клубове в страната заслужават поздравления, тъй като доколкото виждам, всеки получава заплати, а в това време съвсем нищо не влиза в касата и е мъчно. Имахме известни финансови проблеми. Да, разделихме се с някои положителни играчи - в частност Али Соу. Аз персонално считам, че беше необикновен за клуба. И знам, че почитателите ни го обичаха, само че той самият искаше да продължи. Но също и Антов. Юрген Матей има най-силното въздействие в тима. Той е играчът, който най-вече ме впечатли ", сподели Пардю.

Той похвали и треньорът Любослав Пенев, като изрази оптимизъм, че " алените " ще побеждават във финала за Купата на България против " Арда ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР