Шампионката от Ролан Гарос за 2020 година Ига Швьонтек (Полша)

...
Шампионката от Ролан Гарос за 2020 година Ига Швьонтек (Полша)
Коментари Харесай

От 4 април това ще е световната номер 1 в тениса

Шампионката от " Ролан Гарос " за 2020 година Ига Швьонтек (Полша) ще стане номер 1 в международната класация на УТА на 4 април. Това стана факт след успеха на 20-годишната тенисистка над Виктория Голубич (Швейцария) с 6:2, 6:0 във втория кръг на мощния шампионат по тенис на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона $.

Швьонтек ще измести от първата позиция в класация Ашли Барти (Австралия), която преди няколко дни разгласи отдръпването си от тениса.

След изявлението си на корта полякинята беше сюрпризирана, когато шефът на шампионата Джеймс Блейк и някогашната номер 1 в света Линдзи Дейвънпорт излязоха и ѝ подариха букет цветя.

" Работата е там, че в никакъв случай не съм си представяла този миг. Просто работех ден след ден и играех добре тенис. Но в никакъв случай не съм вярвала, че това в действителност може да се случи. Така че за мен е още сюрреалистично ", съобщи Швьонтек на конференция.

След купата си на шампионата Индиън Уелс през предходната седмица тя се изкачи до номер 2 в света, а в този момент ще стане 28-ата тенисистка в историята отпред на ранглистата на УТА.

На 20 години и 308 дни Швьонтек става третата най-млада тенисистка номер 1 след Ким Клайстерс (20 години и 64 дни) и Серина Уилямс (20 години и 285 дни).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР