Шампионката на “Ролан Гарос” Ашли Барти направи нова голяма крачка

...
Шампионката на “Ролан Гарос” Ашли Барти направи нова голяма крачка
Коментари Харесай

Барти надви Винъс Уилямс и направи нова крачка към първото място

Шампионката на “Ролан Гарос” Ашли Барти направи нова огромна крачка към първото място в международната класация. Австралийката записа през днешния ден 10-а поредан победа, като надигра на 1/4-финалите някогашната №1 в света и носителка на 7 трофеи от “Големия шлем” Винъс Уилямс с 6:4, 6:3 на шампионата в Бирмингам.

Заемащата второ място в ранглистата на WTA австралийка се оправи с 39-годишната американка за 85 минути и към този момент е единствено на две победи от върха. За да смъкна японката Наоми Осака от първото място, Барти би трябвало да завоюва купата в Бирмингам.

В първия сет Барти обърна резултата от 1:4 до 6:4, а във втората част поведе с 3:1 и не изпусна контрола върху развоя на мача.

No.2 seed @ashbar96 advances to the #NatureValleyClassic semifinals!

Defeats wildcard Venus Williams 6-4, 6-3. pic.twitter.com/zHY8vlZ0CE
— WTA (@WTA) June 21, 2019 Австралийката ще спори за място на финала с двукратната финалистка в шампионата Барбора Стрицова. Чехкинята не даде късмет на сънародничката си Кристина Плишкова и я победи с 6:2, 6:4. Квалификантката Плишкова надделя в главната скица първата ракета на България Виктория Томова, а по-късно и сестра си Каролина.

Напред продължава и намиращата се в отличан форма хърватка Петра Мартич, която надви с 6:7 (4), 7:5, 6:1 над Альона Остапенко (Латвия). Мартич направи необикновен поврат, откакто губеше с 0:4 във втория сет, а в десетия гейм избави 5 мачбола, преди да се пребори за втората част и да откаже противничката си в третата. Мартич чака на полуфиналите Юлия Гьоргес (Германия) или Юлия Путинцева (Казахстан).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР