Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро сервира

...
Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро сервира
Коментари Харесай

Дел Потро разстреля Шаповалов в Куинс

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро сервира феноменално и отстрани Денис Шаповалов в мач от първия кръг на тенис шампионата от сериите АТР 500 в Куинс, Лондон. Кулата от Тандил не срещна точка за пробив през целия дуел и се възползва от два от трите си брейк-бола, с цел да наложи превъзходството си. Първият от тях при 5:5 в първия сет бе материализиран с "подаръци " от противника - две непредизвикани неточности от форхенд, пропуснато воле на мрежата и двойна неточност от канадеца.

BOOM

There’s the @delpotrojuan thorhand!

@TennisTV | @ATP_Tour | #QueensTennis pic.twitter.com/9VZDOUzY3M
— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) June 19, 2019
За Шаповалов това е второ следващо отпадане в първи кръг през сезона на трева, защото в Щутгарт предходната седмица той бе спрян рано-рано от Ян-Ленард Щруф и по този начин ще се приготвя за “Уимбълдън” най-вече в несъстезателна конюнктура. Той въпреки всичко загуби на финала на двойки в Щутгарт с колегата си Рохан Бопана. Шаповалов не е печелил два следващи дуела на един шампионат от март месец, когато отстъпи на Роджър Федерер на полуфиналите на “Мастърс”-а в Маями. Най-доброто му достижение на трева остава четвъртфинал в Ийстборн 2018 (АТР 250), като другояче през 2016-а завоюва юношеската купа на “Уимбълдън”.

Дел Потро към този момент има 44 победи на трева (18 поражения) и ще се опита да усъвършенства или най-малко изравни най-хубавото си класиране в Куинс - четвъртфинал през 2013-а, като към този момент записа по-успешно показване в шампионата от последното си присъединяване през 2016-а, когато бе спрян в първи кръг от Джон Иснър.

Той съумя и да запази сила при успеха си над Шаповалов, която му лиши 1:17 часа игра. Следващото му затруднение в Куинс е спечелилият от двойката Мартон Фучович - Фелисиано Лопес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР