Шампионът на България по футбол за сезон 2022/23 ще бъде

...
Шампионът на България по футбол за сезон 2022/23 ще бъде
Коментари Харесай

Вечното дерби и Черно море – Лудогорец определят шампиона на България

Шампионът на България по футбол за сезон 2022/23 ще бъде избран през днешния ден с изиграването на мачовете от последния кръг на Първа лига. От 18:45 часа водачът в класирането Лудогорец гостува на Черно море във Варна, а по същото време на Националния стадион в София сили ще премерят Левски и ЦСКА.


Преди изиграването на срещите Лудогорец има преднина от една точка пред ЦСКА на върха в класирането. Това значи, че победа на " орлите " на " Тича " ще значи 12-та поредна купа за тях, без значение от резултата на ЦСКА. От своя страна " алените " се нуждаят от наложителна победа против Левски. Ако играчите на Саша Илич не завоюват Вечното дерби, Лудогорец ще бъде първенец, даже и да загуби във Варна. Все отново " армейците " имат своите очаквания, защото тяхна победа над Левски и тъждество или загуба на Лудогорец против Черно море, ще им донесе първа шампионска купа от 2008-а година насам.

ЦСКА записа загуба и тъждество в двата си мача с Левски през сезона, като не съумя да вкара гол във вратата на " сините ". Сега " алените " ще бъдат без някои основни играчи - капитанът Юрген Матей е навън с тежка травма, получена през уикенда, Брадли де Нойер и Брайън Морено са с дълготрайни контузии, а Мено Кох е осъден. Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са под въпрос, откакто получиха разтежения в последния мач против ЦСКА 1948. От своя страна треньорът на Левски Елин Топузаков даде отмора на част от главните си футболисти в дуела с Лудогорец в събота и в този момент ще заложи на всичко най-хубаво в борбата за третото място.

За да завършат на трета позиция и да избегнат бараж за присъединяване в Лигата на конференциите, " сините " би трябвало да победят ЦСКА и да се надяват на домакинска загуба на ЦСКА 1948 от Локомотив Пловдив, които също играят от 18:45 часа.

Задачата на Лудогорец във Варна също няма да е лека, защото и наставникът на " моряците " Илиан Илиев даде отмора на някои играчи в последния кръг, с цел да бъде тимът му на 100 % против " орлите ". Ивайло Петев пък няма да може да разчита на голмайстора на разградчани Игор Тиаго, който си изкара жълт картон по безразсъден метод против Левски в предходния кръг, откакто си смъкна фланелката след отбелязването на победния гол за крайното 3:2. Така Тиаго получи наказване поради насъбрани картони.

В третия мач за деня ЦСКА 1948 има потребност от точка против Локомотив Пловдив в Бистрица, с цел да си обезпечи третото място и дебютно присъединяване в евротурнирите. " Смърфовете " ще пазят своята чест, а с точка или три имат късмет да изместят Черно море от петата позиция в крайното класиране.

Програма за последния кръг в Първа лига:

Сряда, 7 юни, 18:45

Черно море - Лудогорец

Левски - ЦСКА

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР