Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков

...
Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков
Коментари Харесай

Удар от съперник попречи на Иван Влъчков да е на подиума на Нюрбургринг

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков бе ударен от противник и това му лиши опцията да се качи на подиума в първото съревнование в класа на дилетантите в последния кръг от Европейските серии GT4 на Нюрбургринг.

Влъчков, който за екипа на Росен Даскалов - София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, се движеше на 3-а позиция в класа си до последния завой. В него обаче той бе ударен откъм гърба от Роми Дел’Антония с Мазерати. Това нанесе повреди по колата и Иван трябваше да спре за няколко секунди, след което при втория опит съумя да рестартира колата.

Той финишира 5-и в своя клас и на 23-о място в общото класиране. След финала обаче разумно Дел’Антония получи наказване за провокирания случай -добавяне на секунди към общото му време. Така Иван се придвижи едно място напред и бе класиран 4-и.
„ В последна сметка сме четвърти, което е малко задоволство, тъй като Иван сподели добра тактичност в надпреварата и изцяло заслужаваше да бъде на подиума ", сподели персоналният управител и татко на водача Стамен Влъчков.

Влъчков взе участие в предходните два кръга от шампионата на Словакия Ринг и Зандвоорт и записа победа, едно 2-о и едно 3-о място. В генералното класиране преди настоящия кръг в Германия, Иван заема 7-ото място и има всички шансове да усъвършенства позицията си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР