Шампионът на България Лудогорец (Разград) завърши 1:1 с босненския първенец

...
Шампионът на България Лудогорец (Разград) завърши 1:1 с босненския първенец
Коментари Харесай

Лудогорец отстрани Зрински, в плейофите среща грузинци

Шампионът на България Лудогорец (Разград) приключи 1:1 с босненския отличник Зрински (Мостар) във втория мач от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 2:1 „ зелените ” се класираха за плейофите за влизане в групите на шампионата, в които ще срещнат грузинския Торпедо (Кутаиси).
 Зрински смени треньора преди реванша с Лудогорец  Лудогорец с минимална победа против Зрински
Важният гол за гостите на стадиона в Широки брег вкара румънския нападател Клаудиу Кешерю в 24-ата минута. Попадението пристигна след рикошет и превъзходен пас на Марселиньо.
Големият проблем за Лудогорец се появи преди началото на мача – на загрявката се контузи тиртулярният вратар Ренан и това наложи промяна с резервата му Хорхе Броун. Той пази устойчиво, само че самичък си сътвори неприятности при няколко разигравания с крайници, като при последното сгреши и Билбия го наказа за крайното 1:1.



Лудогорец пропусна три чисти голови положения, само че и домакините имаха своите шансове за по-ранен изравнителен гол. На два пъти Клаудио Кешеру не съумя да уцели вратата на противника от непосредствена непосредственост и по този начин да даде по-голяма преднина на своите. Феновете на Зрински, които бяха изпълнили дребния стадион в близкия до Мостар град Широки брег съжаляваха, че техният нападател Неманя Билбия пропусна да се разпише от комфортна позиция преди и след почивката. Все отново напоритостта на Билбия му донесе триумф в края на даденото от съдията продължение.

В плейофите за влизане в групите на Лига Европа Лудогорец ще играе с Торпедо (Кутаиси). На реванша в Албания грузинците отстъпиха на Кукеши с 0:2, само че триумфът с 5:2 в първия мач се оказа задоволителен за прекосяване в идната фаза на шампионата. За грузинския отбор цялостен мач изигра някогашният футболист на пловдивските Спартак и Ботев Лазар Марин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР