Шалке победи Борусия (Дортмунд) с 4:2 като гост и надделя

...
Шалке победи Борусия (Дортмунд) с 4:2 като гост и надделя
Коментари Харесай

"Шалке" потопи шампионските амбиции на "Дортмунд" със зрелищен успех в дербито на Рур

" Шалке " победи " Борусия " (Дортмунд) с 4:2 като посетител и надви в прочувственото дерби на Рур. Успехът е първи за кралскосините като посетител над огромния им противник от 2012 година насам. Загубата в 175-ото дерби може да коства доста на жълто-черните, които остават с точка зад първенеца " Байерн ".

В неделя баварците се изправят против " Нюрнберг ", който е в зоната на изпадащите. От началото на 2019 година " Байерн " има със седем точки повече от " Дортмунд ".

Хууб Стевенс беше последният треньор, който изведе " Шалке " до победа на " Сигнал Идуна парк ". Той го стори през октомври 2012 година, а шест години и половина по-късно историята се повтори.

Дербито стартира съвършено за домакините, които излязоха напред в 14-ата минута. Джейдън Санчо откри Гьотце с гениално подаване в наказателното поле и той се разписа с глава - 1:0.

Abpfiff in der #Bundesliga! Die Ergebnisse zu #BVBS04, #RBLSCF, #SGEBSC, #H96M05 und #F95SVW im Überblick: pic.twitter.com/0e0KzbWJHk
— BUNDESLIGA (@Bundesliga_DE) April 27, 2019

Само четири минути по-късно кралскосините съумяха да изравнят, като това стана от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Юлиан Вайгъл. От бялата точка Даниел Калиджури стреля невъзмутимо в долния ляв ъгъл на Бюрки.

Добрата игра н а " Шалке " продължи и в 28-ата минута гостите обърнаха резултата. Този път Калиджури беше помощник за попадението, центрирайки от корнер, а Салиф Сане се извиси над всички и осъществя с глава.

До почивката нови голове не паднаха, само че имаше доста забавни моменти и пред двете порти.

Второто полувреме стартира доста забавно, а в границите на пет минути очакванията на жълто-черните бяха заровени. Между 60-ата и 65-ата минута " Дортмунд " получи два червени картона, а " Шалке " вкара трети гол.

Първо час след началото на срещата Марко Ройс беше изпъден с пряк червен картон поради жестоко влизане в краката на Суат Сердар. Капитанът на домакините нямаше късмет да играе с топката и нападна халфа на " Шалке " в тил, което беше счетено от рефера Феликс Цвайер за несъразмерна неучтивост.

Кралскосините се възползваха незабавно и от директния свободен удар Калиджури вкара второто си попадение в срещата. Той стреля неспасяемо в горния ъгъл на Бюрки, като вратарят на " Борусия " се разтегна оптимално, само че не съумя да извади топката.

След като към този момент изоставаха с два гола футболистите на домакините се изнервиха и в 65-ата минута те останаха единствено девет на терена. Мариус Волф извърши доста жестоко нарушаване против Сердар при опит за контраофанзива и също беше изпъден.

Въпреки това пет минути преди края на постоянното време Аксел Витсел върна за малко очакванията на жълто-черните. Той вкара от пет метра след подаване на Брун Ларсен. Всичко за домакините обаче завърши минута по-късно, когато " Шалке " осъществя четвърти гол.

Бреел Емболо получи топката на към 22 метра от вратата и с фалцов удар осъществя - 2:4.


© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР