Ричардсън спечели златото за САЩ на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика

...
Ша'Кари Ричардсън от Съединените щати изуми фаворитите на Ямайка преди
Коментари Харесай

Ша'Кари Ричардсън от Съединените щати изуми фаворитите на Ямайка преди състезанието от външната лента, за да спечели световната титла на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща.

Ричардсън разби надеждите на Шели-Ан Фрейзър-Прайс за шеста световна титла на 100 метра за жени, когато тя спечели победата с рекордно време на шампионата от 10,65 секунди, въпреки че стартира в лента девет на финалите в понеделник.

Той подпечата двубой на 100 метра за САЩ след победата на Ноа Лайлс в дисциплината при мъжете.

Съотборничките от Ямайка Шерика Джаксън и ветеранът Фрейзър-Прайс взеха среброто и бронза съответно с 10,72 сек и 10,77 сек в третия ден на състезанието в унгарската столица.

Това беше забележително бягане за 23-годишния Ричардсън, който не бе допуснат до отложените поради пандемията Олимпийски игри в Токио през 2021 г. след положителен тест за марихуана.

След това тя видя как надеждите й да се бори за медал на миналогодишното световно първенство в Юджийн, Орегон, изгасват, когато не успя да се класира в изпитанията в САЩ.

„Тук съм. Аз съм шампионът. Казах ви всичко. Не съм се върнал, по-добре съм!“ каза Ричардсън, чиято склонност към редовна смяна на цвета на косата и ярко боядисани нокти спечели неизбежни сравнения с покойната Флорънс Грифит Джойнър.

Фрейзър-Прайс, действащата шампионка, каза, че е „наистина благодарна“ за бронзовия медал след труден сезон, който беше възпрепятстван от контузия в коляното.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР