Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е реално входно-изходна

...
Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е реално входно-изходна
Коментари Харесай

Ремонтът на жп гарата в Стара Загора започва

„ Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е действително входно-изходна точка на града ни. С нейния ремонт ще се увеличи и статутът на града, и качеството на обслужване на пасажерите. Аз съм оптимист, че ще бъде осъществен един прекрасен план, който ще бъде осъществен в качествено “, сподели през днешния ден Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, по време на символичната първа копка за пускане на плана за ремонт на железопътната гара.

Той напомни, че преди дни стартира и реализацията на плана за реновиране на Станционната градина, която се намира в непосредствена непосредственост с гарата.

Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията, който участва на церемонията уточни, че обновяването на старозагорската жп гара ще даде нов образ на града и ново чувство за модерност и улеснение на пътуващите.

Гаровият комплекс ще претърпи цялостно архитектурно и функционално преустрояване за повишение на комфорта на жителите и реализиране на оперативна съгласуемост на системата - ангажимент, който Държавното дружество " Национална компания железопътна инфраструктура " (ДП НКЖИ) има като шеф на инфраструктура в границите на Европейския съюз (ЕС). Конструкцията на приемното здание ще бъде приведена в сходство със актуалните условия към градивните детайли, а инсталациите и системите ще бъдат осъвременени, ще се увеличи енергийната му успеваемост, ще се основат удобни условия за жителите. Предвижда се гарата да разполага с четири асансьора, с цел да се обезпечи достъп до всички равнища на хора с понижена пъргавина. 9 726 944 лв. е цената на контракта за ремонт.

На церемонията през днешния ден участваха регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, ръководителят на управителния съвет на компанията Христо Алексиев, ръководителят на плана арх. Ивайло Мишев, заместник-кметовете на община Стара Загора Йордан Николов и инж. Янчо Калоянов, основният проектант Виктория Грозева, общински съветници. 

Приемното здание на жп гара Стара Загора е проектирано през 70-те години на предишния век, въведено е в употреба през 1982 година и от този момент не е осъществяван главен ремонт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР