Сградата на бургаската Служба за пожарна безопасност ще претърпи най-сериозният

...
Сградата на бургаската Служба за пожарна безопасност ще претърпи най-сериозният
Коментари Харесай

Сградата на бургаската пожарна става енергийноефективна

Сградата на бургаската Служба за пожарна сигурност ще претърпи най-сериозният ремонт от своето създаване до в този момент, като по време на осъществяване на дейностите ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост.

Очакванията са след довеждане докрай на ремонтните действия, обновените здания да са в клас " B " на енергопотребление и спестената сила да доближи до 65 %. В същото време ще бъдат понижени въглеродните излъчвания във въздуха в този регион на града.

Внедряването на ограниченията планува слагане на топлоизолация върху фасадните стени, ремонт на покрива, замяна на осветлението с енергоспестяващи LED лампи. Вътрешните елементи също ще бъдат реконструирани за постигането на по-голям комфорт за работещите там чиновници,  както и този на жителите, ползващи административните услуги, предоставяни от институцията. Ще бъде обезпечена и налична среда за хора с увреждания.

Ремонтът се прави по план " Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройка на РСПБЗН-Бургас ", ДБФП № BG16RFOP001-1.004-0010-C02, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Проектът се осъществя от Община Бургас в партньорство с Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Старт на строително - монтажните работи беше даден публично на 08 октомври в наличието на заместник-кметовете на Община Бургас - инж. Чанка Коралска и Весна Балтина, основен контрольор Николай Николаев -началник на Първа РСПБЗН - Бургас, комисар Васил Василев -директор на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Бургас.

Очаква се обновяването на постройката да завърши напролет на 2021 година.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР