СГП преценява дали да повдигне обвинение на Александър Манолев от

...
СГП преценява дали да повдигне обвинение на Александър Манолев от
Коментари Харесай

СГП преценява дали да повдигне обвинение на Александър Манолев от списъка на премиера

СГП преценя дали да повдигне обвиняване на Александър Манолев от листата на премиера.

Във връзка с материалите, изпратени от Върховна касационна прокуратура (ВКП), свързани с Александър Манолев, глобен от службата за надзор на задграничните активи към Министерство на финансите и Държавния департамент на Съединени американски щати (по световния закон " Магнитски " ), и събрани след осъществена от ВКП инспекция по сигнал на министър-председателя Кирил Петков, Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми, че на 14 януари 2020 година е получила отделени материали от водено досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура-Благоевград по член 248а от Наказателния кодекс (НК), изпратени по подготвеност на СГП предвид на данни за данъчно закононарушение. След осъществена персонална инспекция по член 145 от Закона за правосъдната власт от наблюдаващия прокурор в СГП на 7 юли 2021 година е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 255, алинея 1, т. 2 и т. 6 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предмет на следствието са укрити и избегнати данъчни отговорности от Манолев, свързани с него лица и юридически лица, в които същият е имал благосъстоятелност.

За определяне на събитията по случая са били предоставени с прокурорско разпореждане общо четири данъчни проверки на Александър Манолев, на обвързваните с него физически и юридически лица. Материалите от проверките са постъпили и са приобщени по досъдебното произвеждане. Назначени са две правосъдни счетоводно-икономически експертизи, които са направени и са дали разбор на придвижването на паричните потоци и възможните данъчни отговорности. Назначени и направени са също графическа и тройна графическа експертиза, които са открили че почеркът и подписите в документите по делото са на Манолев. Приложени са материали, постъпили от Съединени американски щати. Разпитани са и очевидци, които дават информация по отношение на обстоятелства и условия по случая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР