Сглобката върши работа в Народното събрание. Моделът ГЕРБ вече го

...
Сглобката върши работа в Народното събрание. Моделът ГЕРБ вече го
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Сглобката върши работа в НС, моделът "ГЕРБ" вече го няма

Сглобката прави работа в Народното събрание. Моделът " ГЕРБ " към този момент го няма. Това съобщи пред БиТиВи Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ".

" Моята визия за смяната е да успеем да бъдем безапелационно болшинство. В разграниченото общество, в което живеем не може да се случи, само че смяна има. Промяната не е в ротацията, а в Народното събрание, което взема решение задания от публично значение ", разяснява Лена Бориславова и добави, че смяната се състои в това, че има същински спор по политики и на масата са сложени текстове за разискване.

Тя уточни, че има съмнение измежду некоалицията, само че алтернативата на това е да няма огромни промени, да няма промени в Конституцията, да няма постоянен бюджет, а да вървим на избори след избори. " Безотговорно и некомфортно би било, в случай че вместо се подпише законопроектът за домашното принуждение, още веднъж отидем на нови предварителни парламентарни избори ", добави Лена Бориславова.

Тя добави, че има подготвени текстове за протокола сред ръководещите партии.

Бориславова не знае кой е разписал текстовете за конституционните промени, само че дебатът не е завършил. Когато се гласоподават измененията в Конституцията, най-малко един месец ще стоят за публично разискване. Мандатът на основния прокурор би трябвало да е един и по-кратък, настоя Лена Бориславова.

По думите ѝ такава свирепост в Стара Загора с експанзия и оскърбление на жена е безусловно неприемливо. Всяка трета жена да бъде обект на домашно принуждение - всичко това е доста тежка диагноза за общество, което е извънредно разграничено сега, разяснява Бориславова. Има и доза вяра, тъй като рядко се случва, че толкоз безапелационно и еднопосочно излиза обществото, че това повече не може да се търпи, сподели тя. Най-трудната задача е да се откри болшинство, че такива неща като домашното принуждение не би трябвало да се случват, уточни Бориславова.

" Виновни сме, че не успяхме да убедим сътрудниците си в ръководството на кабинета на Кирил Петков за измененията за домашното принуждение ", посочи тя. Дефиницията за интимна връзка може да не е съвършена, само че ще се оправи сред първо и второ четене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР