Сглобката ще прави ли експеримент със здравето на хората и

...
Сглобката ще прави ли експеримент със здравето на хората и
Коментари Харесай

БСП вижда див лобизъм за строежа на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй“

Сглобката ще прави ли опит със здравето на хората и на България? Този въпрос насочи депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов пред публицисти в Партийния дом по отношение на построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ".

Как по този начин на абстрактен план ще се даде позволение за градеж, недоумява Борислав Гуцанов. Сигурно е, че нито може да бъде издигната тази централа, нито пътят, по който се върви е верен, разкритикува депутатът.

Той уточни, че е див лобизъм на некомпетентни, алчни и крадливи хора от ПП-ДБ и ГЕРБ за построяването на нуклеарните мощности в АЕЦ " Козлодуй ".

" Не е обикновено Народното събрание да взима решения коя да бъде технологията и кои да бъдат изпълнителите на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", сподели още Гуцанов.

Припомняме, че в края на октомври министър председателят Николай Денков си сложи за цел Паралелно с това започнаха диалози за 8-ми блок.

Кабинетът " Денков " утвърди в края на януари план на съглашение сред държавните управления на България и Съединени американски щати за съдействие по плана за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и нуклеарната стратегия за цивилен цели на страната ни.

До 2 февруари по обявата на " АЕЦ Козлодуй Нови мощности " ЕАД за предприемане на дейности по създаване на седми и осми блок на площадка № 2 на атомната централа с технология АР-1000. Процедурата е в осъществяване на решение на Народното събрание от 18 декември.

Вчера депутатите от две комисии - Комисията по енергетика и Комисията по околна среда и водите одобриха план на решение за осъществяване на договаряния с евентуален строител, включен в късата листа на евентуални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка на АЕЦ " Козлодуй ", с технология АР-1000 . Проектът на решение е импортиран от някогашния енергиен министър и сегашен народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Делян Добрев и народен представител от Движение за права и свободи Станислав Анастасов.
 Зелена светлина за договаряния за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ
Зелена светлина за договаряния за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй "

Първо ще се обезпечи финансиране, ще се подпише контракт и ще се уточнят всички клаузи по построяването на двата блока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР