Сглобката иска да политизира още повече съдебната система на България.

...
Сглобката иска да политизира още повече съдебната система на България.
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Сглобката иска да политизира още повече съдебната система на България

Сглобката желае да политизира още повече правосъдната система на България. Това сподели проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Той разяснява водещите политически тематики, свързани с дебатите към измененията в Конституцията и приемането на България в Шенген.

Според него не се обрисува спокойна политическа година, а в противен случай.

Промените в Конституцията във връзка с правосъдната система той квалифицира като " политизиране ".

" Това натъкмяване на правосъдната система на България с политически средства от мощните на деня сега опонира на всевъзможни демократични правила ", безапелационен е националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".

" Сглобката гласоподава тя да си избере нов прокурор. Да си избере състав на висшите съдилища т.е. да политизират още повече правосъдната система на България, която така и така не работи задоволително дейно съгласно българския народ, освен съгласно нас ", разяснява Гечев.

Според депутата политизирането внася спомагателна неустойчивост в страната. Определи като " скандално " предлагането за опцията депутати и министри да са с двойно поданство.

" Особено скандално е предлагането за двойно поданство. Ако си жител на две страни кой народ представляваш? Тук стигаме до парадокси ", разяснява Румен Гечев.

По отношение на претекстовете, с които президентът Румен Радев сезира Конституционния съд, Гечев удостовери, че позицията на президента кореспондира с тази на Българска социалистическа партия.

" Аз четох претекстовете и същите претекстове ние ги споделяме в нашата парламентарна група. То се очакваше,че президентът ще предприеме такава стъпка ", сподели Румен Гечев.

" Нашата позиция по време на разискванията беше безапелационна. Поименно гласувахме срещу. Така че тук няма кой да ни изземе функционалностите. Ние си изпълнихме своите отговорности към нашите гласоподаватели ", заключи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР