Сглобката бърза новоизбраните двама конституционни съдии да встъпят възможно най-скоро,

...
Сглобката бърза новоизбраните двама конституционни съдии да встъпят възможно най-скоро,
Коментари Харесай

Валери Митов, БСП: Сглобката прави всичко набързо и накрая излиза недомислено и незаконно

„ Сглобката бърза новоизбраните двама конституционни съдии да встъпят допустимо най-скоро, тъй като мандатът, който гласоподаваха ръководещите, е за 9 години, а в действителност 2 от тях към този момент са изтекли и би трябвало да е 7 години – каквото е и тълкованието на Конституционния съд. Затова от Българска социалистическа партия, дружно с „ Възраждане ” и Има Такъв Народ, внесохме конституционна тъжба против това решение на Народното събрание. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Митов в предаването „ Делници ” на Евроком.

Той обърна внимание и на политическата обязаност на претендентите. „ Десислава Атанасова е най-голямото острие на ГЕРБ, дали това е най-правилният избор за парламентарен арбитър? ”, попита депутатът.

По неговите думи ръководещото болшинство прави всички бързо и незабавно, без да се преценява с опозицията и дали всичко е законно. „ Така беше и през декември, когато одобриха също небрежно измененията в Конституцията, които бяха недомислени. Двойното поданство на депутати и министри е нещо неуместно, което допускам, че ще падне в Конституционния съд ”, разяснява Митов.

Според него, съдейки от опита в това Народно заседание, регулаторните органи ще бъдат разпределени сред трите ръководещи партии – ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

„ Както сподели един депутат от ПП-ДБ, на всеки ще намерим място. А със незабавните промени в правилника на Народното събрание те лишиха опцията на опозицията да оглави Комисията за надзор на службите – нещо неприемливо в една народна власт. На всичко това би трябвало да се постави край и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да разглобим сглобката ”, безапелационен бе Валери Митов.

„ Тунелът под Шипка е една фантазия на габровци, която към този момент стана на 127 години ”, сподели определеният от 7 МИР Габрово депутат. В телевизионния ефир той изясни за какво този план продължава да се отсрочва – първо, за 30 юни 2023 година, както е декларирал някогашният министър Иван Шишков, а по-късно, в отговор на въпрос на Митов, новият районен министър е обявил ново закъснение поради водено дело.

„ Има дело, обвързвано с парк „ Българка ”, тъй като тунелът минава през него. На 15 февруари то се гледа на втора инстанция в съда, едномесечен е срокът за взимане на решение, тъй че чакаме него. Чисто стопански тунелът под Шипка е доста значим за Габрово, с цел да можем да развием този град, който обезлюдява. Няма да спра да запитвам и да проследявам за осъществяването на този план ”, сподели още Валери Митов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР