Сезонът за Тампа Бей Роудис приключи не така, както феновете

...
Сезонът за Тампа Бей Роудис приключи не така, както феновете
Коментари Харесай

Георги Христов даде летящ старт на Роудис, но краят бе тъжен

Сезонът за Тампа Бей Роудис завърши не по този начин, както почитателите на отбора се надяваха. Тази нощ тимът на българския нападател Георги Христов отпадна на 1/4 финалите в плейофите на USL и се сбогува с фантазията си за промоция в МLS - най-високото равнище на футбола в Съединени американски щати.

Христов означи 15-ия си и финален гол за сезона, а Роудис загуби с 1:2 след продължения от втория тим на Ню Йорк Ред Булс. И двете попадения за гостите бяха дело на Стефано Бономо.

Преди началото на дуела множеството прогнози бяха за победа на Роудис. В 26-ата минута след рикошет в крайници на неприятелски футболист, топката попадна в Христов, който я овладя и невъзмутимо откри резултата. Домакините обаче не се възползваха от възможностите си до почивката и бяха осъдени. В 59-ата минута Бономо изравни от дузпа, а в края на постоянното време двамата вратари направиха по едно ослепително избавяне.

В началото на първото продължение Бономо засече центриране отдясно и донесе успеха на Ню Йорк Ред Булс. Домакините имаха няколко възмоности за изравнителен гол, само че нямаха шанс, като един път и гредата им попречи.

ТАМПА БЕЙ РОУДИС - НЮ ЙОРК РЕД БУЛС II 1:2 след прод.
1:0 Г. Христов (26)
1:1 С. Бономо (59) д.
1:2 С. Бономо (93)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР