Сезонът на ягодите е в разгара си. Няма нищо по-сладко

...
Сезонът на ягодите е в разгара си. Няма нищо по-сладко
Коментари Харесай

5 стъпки, с които да премахнем ПРАВИЛНО пестицидите върху ягодите

Сезонът на ягодите е в разгара си. Няма нищо по-сладко от вкусна алена ароматна ягода. Тя е обичан плод на дребни и огромни. Но за жалост тя е включена в листата с 12-те плода и зеленчука с най-високи равнища на останки от пестициди. Но вие никога не би трябвало да се лишавате от удоволствието да я консумирате.
Просто когато си купувате ягодки, би трябвало да ги подготвите по верния метод, с цел да са годни за приложимост. Едва по-късно ще са подготвени за консумация. Важно е ягодите да се мият по верен метод, с цел да се махнат всички нездравословни пестициди от тях.
За разлика от множеството плодове, които порастват на лозята или по дърветата, ягодите никнат непосредствено в почвата, която съдържа лични пестициди и торове.
Има плодове, които съдържат по-малко останки от пестициди, като банани и портокали. Причината е, че те имат кора - известна още като вградена естествена " опаковка " - тя пази ядливите им черва от въздействието на замърсяването. За разлика от тях ягодите нямат подобен предпазител. Те са уязвими на вредители и други животни, по тази причина постоянно се постанова да се пръскат.
 Диетолози разкриха по какъв брой ягоди и череши може да консумираме на ден Диетолози разкриха по какъв брой ягоди и череши може да консумираме на ден
Ягодите и черешите са освен вкусни, само че и извънредно потребни. Често прекаляваме с тяхната консумация и даже не си даваме сметка, че...
Как би трябвало да премахнем пестицидите върху ягодите?
Има няколко лесни стъпки, които би трябвало да се следват при измиване освен на ягодите, само че и на всевъзможни пресни плодове или зеленчуци.
Първа стъпка:
Когато пипате пресни артикули, вашите ръце би трябвало да са изцяло чисти. Може да сте пипали телефон или клавиатура или нещо друго и да сте не запомнили да си измиете ръцете по-късно. Ще се изненадате какъв брой постоянно се пропуща тази значима детайлност. Винаги измивайте ръцете си със сапун и топла вода най-малко 20 секунди преди и след подготовката.
Втора стъпка:
 Вкусен и здравословен компот от ягоди Вкусен и здравословен компот от ягоди
Компотът от ягоди е вкусна и здравословна напитка. Предлагаме рецепта за компот от пресни ягоди и компот от ягоди за зима в буркани. И...
Отстранете натъртените, изгнили или развалени по различен метод елементи от ягодите. Ако ягодите са прогнили изцяло, тогава е най-добре да ги изхвърлите в боклука и да потърсите сметка на индивида, който ви ги е продал. Такива ягоди не стават дори за смути, те са безусловно негодни за приложимост.
Трета стъпка:
Поставете ягодите в гевгир или цедилка и ги пуснете под студена течаща вода, като през това време деликатно търкате на ръка плодовете един по един. Не е целесъобразно да употребявате сапун или други препарати, водата е задоволителна, с цел да са годни за ястие. В последна сметка за какво е нужно да добавяте още химикали върху тях? Ако към момента ви наподобяват много нечисти, може да ги накиснете за няколко минутки в разтвор от чаша и половина вода с 1/4 чаша оцет, след което да ги изплакнете добре.
Четвърта стъпка:
След измиване деликатно изсушете ягодите с чиста памучна или хартиена забрадка, с цел да намалите в допълнение бактериите, които могат да са по повърхността им.
 Задължително съхранявайте ягодите на 0 градуса, в случай че не желаете да се случи ТОВА Задължително съхранявайте ягодите на 0 градуса, в случай че не желаете да се случи ТОВА
Ягодите са превъзходен плод, който бива харесван от дребни и огромни. Те са извънредно потребни за човек, защото съдържат безобразно доста...
Можете да ги сложите върху друга забрадка, с цел да ускорите процеса им на сушене.
Пета стъпка:
Поднесете ги скоро след измиването им, защото в случай че ягодите преседят по-дълго време може да стартират да се разкашкват, а това да форсира процеса им на повреждане и гниене. Ако въпреки всичко не ви се ядат незабавно, приберете ги в хладилника, където те ще се запазят по-дълго.
Ако решите да си вършиме плодови коктейли, смутита, мляко с ягоди или друго, процедурата по миенето и остава същата, с цел да се предотврати преместването на нечистотия, бактерии или химикали.
Ако обичате хубавите ягоди, споделете този скъп материал.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР