Сезонът на почивките вече започна. Ще се изпълнят ли очакванията

...
Сезонът на почивките вече започна. Ще се изпълнят ли очакванията
Коментари Харесай

Румен Драганов: Сезонът започна много добре

Сезонът на почивките към този момент стартира. Ще се изпълнят ли упованията за добър сезон на морето, в студиото на " Денят стартира " разяснява доцент Румен Драганов – шеф на Института по оценки и разбори в туризма.

" Сезонът потегли доста добре и тези, които пътуват, виждат интензивността по пътищата. Над 30 000 автомобила на ден към този момент пътуват из страната за туризъм ", изясни той.

В момента на морето се намират към 100 000 туристи - българи и чужденци. Драганов съобщи, че във върха на сезона - края на юли, началото на август дневните пътувания ще доближат 280 000.

" Движим се към 14% от 2019, която беше пикова. Въпреки това нещата са добре - на някои пазари имаме растежи над 200%. Лятото се обрисува доста мощно за цялата страна. "

По думите му същото важи и за планините и равнините - около коронавирус българите са преоткрили родните си места. Домакинствата пътуват доста интензивно, сподели той.

Много нови бизнеси са отворили по Черноморието, сподели още доцент Драганов.

Има вложения, които са доста качествени - нови честа, модели, практики., които се ориентират към усетите на младото поколение
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР