Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи,

...
Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи,
Коментари Харесай

Среднощни проверки на шума в Слънчев бряг, но без Валери Симеонов

Сезонът на плажните празненства в Слънчев бряг беше открит нощес, само че без наличието на Валери Симеонов. Вицепремиерът беше заречен да участва на огромните събития при започване на сезона, с цел да замери шума, само че по този начин и не дойда.
Въпреки това инспектори от Регионалната здравна ревизия влязоха да замерят шума.
Децибел метърът сподели данни сред 80 и 90 децибела при възможни 85. Инспекторите мериха и фоновия звук. Оказа се, че и морето е доста шумно – цели 62 децибела при разрешени 65.
При измерването на фона трябваше да бъде спряна музиката в клуба, като гостите първо помислили, че прекъсването на музиката е част от програмата.
В плажното заведение бяха готови – наели са частна лаборатория да замерва шума.
„ В началото на всеки сезон се вършат такива резонни измервания, които са наложителни за всяко едно заведение. Появиха се и лицензирани лаборатории, които вършат тези замервания”, разясни Димитър Москоянев пред bTV. В продължение на месец и половина са работили, с цел да реализиран тези резултати.
„ Поръчахме от Съединените щати специфичен винил, който се води „ шумова бариера”. Тя не позволява да излиза шума и смъква звука с към 30 децибела, което е в границите на естественото да бъде на входа на заведението”, разясни Веселин Борисов, шеф на плажна дискотека.
Резултатите за шума на здравната ревизия би трябвало да бъдат изчислени по специфични формули и едвам тогава ще се произнесат дали са в нормите на здравословния звук.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР