Сезонът на грипа и настинките е в разгара си и

...
Сезонът на грипа и настинките е в разгара си и
Коментари Харесай

Как да овладеем гнойните инфекции с хомеопатия


Сезонът на грипа и настинките е в разгара си и зачестяват недоволствата от гнойни ангини, синузити, хреми и други възпалителни процеси. Можем ли да овладеем и да излекуваме тези положения с естествени средства?

Най-често срещаните гнойни инфекции през зимата са свързани с дихателната система. Това са възпалени сливици с гнойни налепи, гнойни хреми и синузити, трахеити и други Обичайно при остри гнойни инфекции в лекуването се включва антибиотик. Но съществуващите опасности на антибиотичната терапия, каквито са проявата на алергии, нетърпимост или устойчивост към употребяваните лекарства, покачват през последните години интереса към ефикасна и безвредна опция на стандартното лекуване. Такава опция предлага хомеопатичната терапия, в която са познати към 30 монопрепарати за гнойни инфекции. Ето кои са някои от най-често употребяваните в практиката на лекаря хомеопат.

Свързани публикации.. За да се предпазим и лекуваме вярно при грипна зараза? 0 Лечението на хремата не трябва да е единствено локално 0 Най-популярните хомеопатични медикаменти при простуда и грип 0

Mercurius solubilis D30 – класическо лекарство при гнойна ангина, тонзилофарингит, ринит, синузит и всевъзможни гнойни инфекции с редки, жълто-зелени тайни. Този хомеопатичен медикамент е подобаващ при всички случаи, когато болният е с влошено общо положение, висока температура, обложен език с отпечатъци от зъби, неприятен мирис, щедро слюноотделяне. Лесно се виждат зачервеният фаринкс и „ плътни” уголемени сливици с наклонност към нагнояване, както и уголемени лимфни възли. Може да има кашлица, през нощта - суха, мъчителна, а денем – продуктивна, с гнойни храчки. Подходящ медикамент също при заболяване от междинен отит с приключване на миризлив, гноясал секрет от ухото, мощно слюноотделяне и жадност. Засилената жадност е характерно в допълнение напътствие, че това лекарство е подобаващ избор на лекуване.

Phytolacca D30 – Препоръчва се при тежки ангини с пурпурен фаринкс, мъчителни фарингеални дъги и оточна увула. Забелязват се сиво-бели налепи по сливиците с възприятие за непознато тяло и потребност от преглъщане. Топлите питиета ускоряват болката в гърлото; а при преглъщане тя се популяризира към ухото. Засегнати са и лимфните възли, които са твърди и подути.

Hepar sulfuris D30 - потребен хомеопатичен медикамент както при остри възпалителни процеси със податливост към нагнояване, по този начин и при чести рецидивиращи инфекции. Болният е мощно сензитивен – непоносимост към болката и въобще към допиране, присъща е болката – като забита тресчица. При ринити, ринофарингити, тонзилити, синузити и отити с кръвенисто-гнойни тайни. Възпалението на синусите е доста мъчително, съчетано е със мощна нервност. Секретите са с неприятна миризма. Лекарството има доста добър резултат и при рецидивиращи стафилококови инфекции, които протичат с циреи по цялото тяло. Silicea D30 – при наклонност към хронично или рецидивиращо нагнояване на лигавиците на ушите, носа и гърлото; при хронични рецидивиращи синузити, които мъчно се лекуват, в това число и с банкет на доста антибиотици. При хронично запушен нос с недоволство от тежест в главата (усещане, че като че ли главата ще се пръсне). Влошаване настава от мраз, влага, през зимата. Болката се облекчава от използване на топли компреси.

С вярно назначено хомеопатично лекуване може бързо да се облекчат признаците и да се съкрати протичането на болестта. Използването на хомеопатични медикаменти е изцяло съвместимо и с различен тип лечения, в това число с антибиотично лекуване, когато се е наложило използването му. Предоставената тук информация не анулира потребността от консултация с доктор хомеопат.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР