Сезонът на допълнителните възнаграждения за инвестиционните банкери в Европа обещава

...
Сезонът на допълнителните възнаграждения за инвестиционните банкери в Европа обещава
Коментари Харесай

Мизерни премии за европейските банкери

Сезонът на спомагателните хонорари за капиталовите банкери в Европа дава обещание да е много постен. Топящите се облаги евентуално ще доведат до двуцифрен спад (в процентно изражение) на наградите на множеството търговски и капиталови банкови екипи в кредитори като "Ейч Ес Би Си холдингс ", "Дойче банк " и "Сосиете женерал ". Това настояват виновни представители на компаниите за наемане на личен състав. Трудната околна среда, в която се намира европейският финансов бранш, провокирана от финансовите ограничавания в някои компании, негативните лихвени проценти, закриването на хеджингови фондове и скъпите софтуерни обновления, предизвикаха по-резки понижения на наградите по отношение на предходната година. И въпреки че пакетите от спомагателни хонорари няма да са подготвени преди началото на идната година, съществуват индикации, че най-тежко ще пострада търговците на елементарни акции.

"Ейч Ес Би Си " осведоми още когато огласи резултатите си за третото тримесечие, че ще ореже с 200 млн.щ. $ възнаграждението, обвързвано с финансовото положение. А световните облаги от капиталови банкови интервенции ще намалеят още веднъж през 2019-а, по данни на Coalition Development.

Най-късо ще бъдат подстригани наградите на екипите, търгуващи с акции за сметка на компанията си или на клиентите - те ще паднат с 15% в Европа, в Близкия изток и в Африка, предвижда компанията за набиране на личен състав Options Group. Следват ги търговците на финансови производни на акции, където се чака 10% редукция на спомагателните хонорари. Финансовите звена, които обслужват попадналия под мощен напън бранш на хеджинговите фондове, клонят към 5-процентно понижение на наградите, тъкмо колкото се чака да е то и оттатък Атлантика. Екипите за търговия на първични материали пък се обрисува да се спасят от редукции на наградите в региона на капиталовия бизнес с принадлежности с закрепен приход, с валути и първични материали, демонстрира още анализът на Options Group.

Възнагражденията на чиновниците от поделенията за капиталови банкови услуги и финансови пазари на "Креди Сюис груп " евентуално също ще са много постни поради поредицата от тримесечия със слаби покупко-продажби и високорисково кредитиране.

На фона на мрачната конюнктура обаче има и светли "петна ". Едно от тях са бюджетите за осведомителни технологии и киберсигурност, които няма да се пипат, тъй като има мощно търсене на квалифицирани фрагменти за тези звена. Другата добра вест идва от британската "Барклейз ", която регистрира най-печелившето в историята си трето тримесечие за пазарите на акции, на дългови бумаги и на консултиране на сливания и поглъщания. Добре представилите се капиталови банкери всред тях ще бъдат възнаградени уместно.

Тези "проблясъци " бледнеят пред предстоящите всеобщи съкращения на работни места в доста от най-големите банки на Стария континент. Френската "Сосиете женерал " възнамерява да ореже 1600 позиции, а "Барклейз " - три хиляди. "Ейч Ес Би Си " и "Дойче банк " възнамеряват още по-масови съкращения.

Базираната в Лондон компания за наемане на личен състав Morgan Mckinley заключи обстановката по този начин: "премиите ще бъдат орязани, а хората ще са извънредно удовлетворени, в случай че запазят работата си ".

Нещата не са по-розови и оттатък Атлантика. Там спомагателните хонорари на търговците на акции и на дългови бумаги, и на гарантите на излъчвания се чака да намалеят с двуцифрени проценти, сочи последният разбор на консултантската компания от сектора Johnson Associates.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР