Сезонът на дините е в разгара си. Но пробвали ли

...
Сезонът на дините е в разгара си. Но пробвали ли
Коментари Харесай

Сезонът на дините… със сол

Сезонът на дините е в разгара си. Но пробвали ли сте любеница със сол? Едва ли. Оказва се, че тази композиция е доста приятна на усет и удобна за здравето.

Няма нищо по-освежаващо от леден комат прясна любеница в парещ летен ден. А солта обаче го прави още по-специален.

Диня със сол – за какво работи

Ако това ви звучи малко необичайно, не сте единствени. За нашите ширини това е странна и непозната рецепта за изразходване на този апетитен плод.

Поръсването на любеница със сол е обичайно за южните нации. А противоположният лют усет в действителност разкрива сладостта на парче прясна любеница и по някакъв метод го прави още по-сладък.

Това, което е в действителност забавно обаче, е по какъв начин солта трансформира цялата текстура на плода. Леко поръсване със сол, в действителност, кара течността от богата на вода любеница да се издигне на повърхността, което я прави още по-сочна и сладка! Всъщност, в случай че осолите парче любеница и го оставите за няколко минути, ще забележите това усъвършенстване още по-добре.

Това има и някои изгоди за здравето. Солта, наричана още натрий, е натурален електролит. Електролитите ви оказват помощ да останете хидратирани и да поддържате салдото на течностите в тялото. Следователно прибавянето на сол към динята ще усили хидратиращата мощ на плода.

Как да ядем любеница със сол

Сега, когато сте уверени да пробвате, всичко, от което се нуждаете, е щипка сол. Започнете с най-малкото количество сол и прибавете още, на усет. Хималайската розова сол е добър избор. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поръсите солта върху резенчето си любеница, да остане да престои няколко минути и да се насладите!

И още една добра опция да се насладите на динята си по ексцентричен метод. За да извършите супер лакомство, залейте солената си любеница с малко мед. Можете също по този начин да изцедите малко свеж сок от лайм върху подсолената си любеница за мощен цитрусов усет.

Пробвайте! Ще останете впечатлени от резултата на новата ви рецепта.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР