Сезонът е тук, а битките на гладиаторите в NFL се

...
Сезонът е тук, а битките на гладиаторите в NFL се
Коментари Харесай

NFL пътува - на кои култови арени извън САЩ ще гостуват Брейди и Роджърс?

Сезонът е тук, а борбите на гладиаторите в NFL се завръщат на екрана на каналите на MAX Sport.

От неделя ще гледаме по два мача от кръг в постоянния сезон, а плейофите ще видите в цялостния им искра.

Пет дуела от този постоянен сезон ще са по-специални, а 10 от тимовете ще пътуват далеко, с цел да са част от тактиката на лигата да напусне границите на Щатите като известност.

Тя към този момент работи от години - ползата е голям в Европа, в Южна и Централна Америка, в Азия, в Австралия... Да, американският футбол още не е международна полуда като еропейския подобен, само че явно се разсраства и в тази посока, като се изключи че надмина от дълго време лиги като Висшата и Шампионската в стопански аспект.

Да се играят мачове отвън Съединени американски щати този сезон не е някаква оригиналност. Общо 33 пъти дуели от NFL са се провеждали отвън територията на Щатите до момента, като стартът бе през 2007 година

30 от мачовете бяха в Англия, три - в Мексико. През тази есен обаче за първи път цели пет срещи отиват в чужбина, като три от тях са в Лондон, една - отново на " Ацтека " в Мексико Сити, а за първи път в историята мач от лигата ще се играе в Германия.

Началото на " интернационалните серии " е на 28 октомври 2007 годита, когато Ню Йорк Джайънтс победи Маями Долфинс с 13:10 на " Уембли " пред 81 176 фенове. Опасенията бяха дали в Лондон ползата ще отговори на стандартите на NFL, няма ли да има празни места и така нататък Е, билетите се разпродадоха за към час.

Последваха годишни най-малко по един дуел на " Уембли ", като изключението бе 2020-а поради пандемията. От 2016-а е обичаен и по този начин нареченият Мексико гейм - по един мач на " Ацтека ", отново като се изключи 2020-а, само че и на 2021-ва.

Хюстън - Оуклънд 20:27 бе първият дуел преди 6 години, а след три години пауза в този момент NFL се завръща и в този храм с дуела Сан Франциско 49 - Аризона Кардиналс на 21 ноември.

Преди него ще забележим:

Минесота Вайкингс - Ню Орлиънс, 2 октомври, " Тотнъм Стейдиъм " (Лондон)

Ню Йорк Джайънтс - Грийн Бей Пакърс, 9 октомври, " Тотнъм Стейдиъм " (Лондон)

Денвър Бронкос - Джаксънвил Джагуарс, 30 октомври, " Уембли " (Лондон)

Сиатъл Сийхоукс - Тампа Бей Бъканиърс, 13 ноември, " Алианц Арена " (Мюнхен).

Така и в Германия ще стъпи лигата, която от дълго време изпревари като стойност на обособените франчайзи, а и повсеместен оборот Висшата и Шампионската лига във футбола.

NFL търси световна известност и значително към този момент я реализира.

Далас Каубойс е оценен от " Forbes " на 8 милиарда $, само че също така има към 180 милиона почитатели, които няма по какъв начин да са единствено американци, нали?

Грийн Бей Пакърс с присъединяване си в Лондон стават последния 32-ри тим от лигата, който ще играе отвън Щатите. Всички останали 31 отбора го направиха най-малко по един път за тези 15 години.

Особено в първите години при тази тактика се търсеше " проявление на най-големите звезди " на аудиторията отвън Щатите. Още в първите 3 години в Лондон играха Том Брейди (тогава с Патриотите) и Дрю Брийс (със Сейнтс), а някои от най-разпознаваемите тимове и емблеми като Далас, Джайънтс и Сан Франциско.

Сега още веднъж ще забележим три от най-популярните в света лица: Брейди с Тампа, Аарън Роджърс с Грийн Бей, както и Ръсел Уилсън с Денвър.

Рекордната посещаемост за всички 33 мача отвън Щатите е на " Уембли " през октомври 2018-а, когато 85 870 почитатели препълват трибуните за мача на Филаделфия Ийгълс и Джаксънвил Джагуарс (24:18).

Пет мача този сезон не престават традицията.

И загатват, че все по-често ще има мачове отвън Съединени американски щати, в името на световната агресия на лигата, която пораства не с години, а със седмици.

Така ще е до 12 февруари, когато на стадион " State Farm Stadium " в Глендейл, Аризона, е финалната среща - Super Bowl.

Започва се в неделя, 11 септември по MAX Sport 2 HD:

20:00 часа Маями - Ню Инглънд

23:20 часа Минесота - Грийн Бей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР