Сезонът е по-слаб от миналата година. Задържахме част от германските

...
Сезонът е по-слаб от миналата година. Задържахме част от германските
Коментари Харесай

Къде избягаха туристите ни?

Сезонът е по-слаб от предходната година. Задържахме част от немските туристи, само че по-голямата част от тях се завърнаха в конкурентните дестинации като Турция, Египет и Тунис. Това съобщи проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара пред камерата на Българска национална телевизия.

"Има какво да се мисли, за облекчение на визовите режими от Русия. Има обекти с високи рейтинги, които и в този момент работят на цялостен потенциал и те най-вероятно ще завършат с повече туристи от 2018 година ", сподели още той.

"Всеки би трябвало да си свърши работата, с цел да имаме туристи. Не е редно да се трансферира виновността единствено към Министерството на туризма. Важно е да задържаме личния състав и да изпратим туристите щастливи, освен да ги привличаме ", добави по тематиката Павлин Косев, ръководител на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

"За Варна мога да кажа, че привличаме екзотични туристи. Миналата седмица посрещнахме 2 рейса с виетнамци. Въпреки това, летище "Варна " регистрира 10% спад на туристите ", разкри той.

"Доста неприятна реклама се изля по медиите. Сами си направихме да е неприятно, не трябваше да се позволяват такива неща ", разяснява Косев.

"Никой няма право да атакува туристи ", приключи Павлин Косев по тематиката за шефа на хотел в Слънчев бряг, който атакува израелски туристи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР