Сезонът е най-подходящият за всички видове лазерни и фотопроцедури, включително

...
Сезонът е най-подходящият за всички видове лазерни и фотопроцедури, включително
Коментари Харесай

Гид в лазерната епилация

Сезонът е най-подходящият за всички типове лазерни и фотопроцедури, в това число и за лазерна епилация. Краткотрайното излагане на оскъдното слънце основава по-малък риск от изгаряне и нежелани реакции. Изборът на лазерна терапия, надлежно и на експерт, всичко, отнасящо се до подготовката и грижата след процедурата – тези неща се съдържат в главните въпроси. В клиники Skin Line отговорите са налице.ПОДГОТОВКАТА
Този миг минава с относителна лекост. Необходимо е вечерта преди процедурата да бъде отстранено окосмяването в зоните за отнасяне (тялото да се избръсне безпрепятствено, а на лицето – да се подкъси с ножичка или тример).Някои лекарства и хранителни добавки могат да провокират фоточувствителност, по тази причина е значимо да не се приема антибиотик в последните най-малко 14 дни и да са минали най-малко 6 месеца от последния орален банкет на изотретиноин. Специалистите в клиники Skin Line съветват пациентите си преди всяка процедура за детайлности, свързани с въздействието на лекарства и хранителни добавки.Друго условие е да няма интензивно излагане на слънце, солариум или използване на автобронзанти най-малко 4 седмици преди процедурата. Задължително е третираното окосмяване да има пигмент, т.е. да не е светлорусо или бяло. Няма лазерна система, която сполучливо отстранява такива косми, защото лазерната сила се притегля от пигмента в космения фоликул.

ИЗБОРЪТ НА ЛАЗЕРДиодните лазери са най-масовите. Създадени за оператори без здравно обучение, те надлежно имат по-слаба мощ, по-слаб резултат и изискват повече процедури за постигането на приемлив резултат. Освен това не са ефикасни в зони по лицето, както и при фини и тънки косми.Най-ефективни за тях са александритните лазери. Процедурите са извънредно бързи и ефикасни. Работи се без контактен гел.
Лазерите Nd:YAG се употребяват повече за лекуване на интензивно акне, гъбички по ноктите, разширени кръвоносни съдове, вирусни формирания. Nd:YAG лазерите имат приложение и при антиейдж терапиите, така наречен лазерно подмладяване. За лазерна епилация при фототип 4-6 обаче те са най-ефективният способ. Процедурите са малко по-бавни от тези с александритен лазер, само че са без конкуренция за пациенти с по-тъмна кожа. Александритните и Nd:YAG лазери са медицински лазери. Заради тяхната висока мощ и риск от странични резултати при неправилна приложимост е значимо с тях да работят единствено медицински експерти.

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТАНормално е кожата в третираните сектори да бъде леко зачервена след края на процедурата. Несъвършенствата отшумяват в границите на няколко часа. Ако се появят непредвидени реакции като остатъчно парене, болежка, чувство за изгаряне или крусти (особено когато са по-големи от космения фоликул – с размера на лазерния апликатор), рекомендацията е да се извърши консултация със експерта, направил процедурата. Добре е да се заобикалят сауна, парна баня, интензивни тренировки или парещ душ до 3 дни след лечението, защото може да причинят краткотраен дискомфорт. Разбира се, положителната хидратация на кожата след лазерна процедура е наложителна.След към 10–14 дни може да се следи така наречен псевдорастеж на окосмяването – появяват се косъмчета, които наподобяват изгорени. Лек ексфолиант за тяло в зоните оказва помощ тяхното изпадане, само че не е наложителен. Следващата процедура би трябвало да бъде планувана в интервал, съгласуван с дейната фаза на напредък на окосмяването в тази зона – приблизително към 5 седмици. Научете повече за здравната лазерна епилация на www.skinline.bg Skin Line София – Център | бул. „ Драган Цанков “ 12-16, ет. 1, тел. 0882 614 814; Младост | бул. „ Александър Малинов “ 91, тел. 0886 614 714;
Skin Line Варна | бул. „ Княз Борис I “ 53, ет. 1, тел. 0888 614 914.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР