Сеймът (Долната камара) на полския парламент гласува с мнозинство за

...
Сеймът (Долната камара) на полския парламент гласува с мнозинство за
Коментари Харесай

Полският парламент утвърди новия премиер

Сеймът (Долната камара) на полския парламент гласоподава с болшинство за новото държавно управление отпред с премиера Матеуш Моравецки. Доверие на актуализирания кабинет дадоха 243 депутати, срещу гласоподаваха 192.

Миналата седмица президентът на Полша Анджей Дуда одобри оставката на премиера Беата Шилдо дружно с цялото държавно управление, което работеше от есента на 2015 година след успеха на ръководещата в страната партия " Закон и правдивост ". На нейно място бе препоръчан вицепремиерът и министър на финансите и развиването Моравецки. В понеделник той показа кабинета в предходния състав. Дори Шилдо остава в държавното управление като вицепремиер по обществената политика.

Във вторник Моравецки изнесе програмна тирада пред Народното събрание. Той съобщи, че ще продължава обществено насочената стратегия на партията. Той разгласи, че ще подчертава върху икономическото развиване на страната. Главните съдружници на Полша в света са Съединени американски щати и НАТО, като Моравецки изиска разширение на съдействието с Вишеградската група, както и с Украйна, Грузия и Литва, в случай че те също създадат стъпка за създаване на двустранните връзки. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР