Севиля. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
Севиля. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе в Испания работна среща с министъра на туризма на Гърция Елена Кунтура

Севиля. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Елена Кунтура, министър на туризма на Гърция. Двете разговаряха в границите на 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), която се организира в Севиля, Испания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Гърция е водещ пазар за входящ туризъм за нас, като през предходната година заема второ място измежду топ дестинациите, съобщи министър Ангелкова. И посочи, че визитите от южната ни съседка през 2018 година са повече от 1,116 млн. Българите, пътували в Гърция през предходната година са били 1,4 млн.
Министерството на туризма работи поредно за увеличение броя на туристите, институцията осъществя интегрирана маркетингова акция на пазар Гърция, в която България се разпространява с опциите за морски, зимен, СПА и еко туризъм.
Българското Министерство на туризма и Гърция имат общи начинания за привличане в района и на повече туристи от далечни пазари, уточни министър Ангелкова. Тя изясни, че една от тях е утвърдена в края на предходната година и се отнася за плана „ Иновативни принадлежности за запазване и поощряване на културното и естествено завещание в трансграничния район - ТУРИЗЪМ-е “. Гърция е и измежду 11-те страни, присъединили се в самодейността за основаване на така наречен Общ Балкански туристически маршрут. Очаква се той да бъде осъществен до края на 2019 година, добави министърът.
Важен фокус в работата ни тази година е привличането на повече вложения в туризма и по тази причина на 31 май 2019 година в Слънчев бряг Министерството на туризма провежда Международна конференция за устойчиви вложения в туризма, съобщи министър Ангелкова. Тя предложения сътрудника си Елена Кунтура да вземе присъединяване във форума и посочи, че специфичен посетител ще бъде Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в интервала 2009-2017 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР