Северозападна България разполага с 480 млрд. куб. метра природен газ.

...
Северозападна България разполага с 480 млрд. куб. метра природен газ.
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Северозападна България разполага с 480 млрд. куб. метра природен газ

Северозападна България разполага с 480 милиарда куб. метра природен газ . Това показва отчет на американска компания, проучвала опциите за рандеман на шистов газ у нас.

Информацията заяви Иван Хиновски, някогашен народен представител от " ИТН ", ръководител на Българския енергиен и минен конгрес в предаването " 120 минути " по bTV.
 Хиновски: Индустрията ще е наранена от спрените газови доставки
Хиновски: Индустрията ще е наранена от спрените газови доставки

Путин още веднъж се провали в обещанията, разяснява Ивайло Мирчев

Според специалиста " Газпром " е направила по този начин, че България да остане подвластна от съветския газ . Върху България е имало " външни политически въздействия ", счита Хиновски.

" През 2011 година България получи геоложки отчет от едно изследване на една огромна американска компания, който потвърждава, че България в Етрополската групировка, Северозападна България, не приказваме за Добруджа, тя беше измислена, с цел да се отклони вниманието от Етрополската групировка, сподели още Иван Хиновски.

Той добави, че досега не е ставало дума за рандеман на шистов газ в Добружда, а единствено за Етрополската групировка - регионите на Луковит, Ъглен, Пещене, Врачанско, които шистов рандеман 500 млрд куб. метра газ. Това е потреблението на България за 150 години ", сподели Хиновски.

Той добави, че този отчет дълго време се е укривал.
 Няма план за рандеман на шистов газ в блок
Няма план за рандеман на шистов газ в блок " Добрич "

От " Русгеоком БГ " твърдят, че планът е за стандартна технология

Той разпознава невероятни резултати - към 480 милиарда куб. метра природен газ разполага Северозападна България - Луковит, Пещене, Ъглен и други . Това е при допускането за шистов рандеман, добави Хиновски.

" След приемането на този мораториум през 2012 година се насочва искане към тази компания да преработи прогнозата и вместо шистов рандеман да даде прогноза за стандартен рандеман. Компанията преработва отчета и дава цифрата 86 милиарда куб. метра. Следва безмълвие две години и отговорът е, че няма доказателство за рентабилността на този рандеман на този природен газ ".

Скандално е. Компанията, която предлага рандеман споделя, че е рентабилно и тя внася отчет за геоложко изобретение с втората фаза - концесия за рандеман. Тя го предлага, а министерството споделя - не, това не е рентабилно . Няма никаква логичност в това решение ", сподели Хиновски.

Той добави, че си го изяснява с външни политически въздействия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР