Северното сияние, наблюдавано в българското небе, се оказа менте. Според

...
Северното сияние, наблюдавано в българското небе, се оказа менте. Според
Коментари Харесай

Северното сияние, наблюдавано в българското небе, се оказа менте?

Северното зарево, следено в българското небе, се оказа менте. Според някои откриватели феноменът се дължи на опит, извършен от програмата HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program). Според документи на уеб страницата на HAARP графикът на опита съответствува изцяло с появяването на алена светлина над България и други европейски - тъкмо сред 18:30 и 19:00 наше време. 

" HAARP ще организира изследователска акция в интервала 4-7 ноември, с цел да изучи изкуственото светене на въздушни маси и доста нискочестотни/екстремнонискочестотни радио талази (VLF/ELF). Основната цел на акцията е да разбере по-добре механизма в йоносферата, под въздействието на който се създават оптически излъчвания и да ревизира дали съответни видове талази в йоносферата покачват амплитудата на VLF/ELF вълните ", се споделя в известието на програмата, представено от " Телеграф ". 

От HAARP дават повече информация и за непрофесионалните наблюдаващи, който желяат да документират опита. 

" AIRGlow опитът ще пулсира (в период от 30 секунди, включване и изключване) предавателите на HAARP, с цел да сътвори радио-индуцирана аврора, позната още като изкуствена аврора... Феноменът, в случай че се вижда, ще се явява като неясно алено или зелено леке... очевидно по-добре до момента в който наблюдаващият гледа встрани от него... Хора, намиращи се на разстояние от 500 км от установката, могат да се опитат да го видят и даже да го снимат... Възможно е някои наблюдаващи да могат да го видят и от дистанции, по-големи от 500 км ", прибавят от HAARP, само че не прецизират къде тъкмо е извършен опитът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР