Севернокорейското Върховно народно събрание гласува решение за прекратяване на всички

...
Севернокорейското Върховно народно събрание гласува решение за прекратяване на всички
Коментари Харесай

Северна Корея прекратява всякакво икономическо сътрудничество с Южна Корея

Севернокорейското Върховно национално заседание гласоподава решение за преустановяване на всички съглашения, подписани с Южна Корея за насърчаване на икономическото съдействие, заяви формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА). Това се случва в изискванията на продължаващото стремглаво утежняване на връзките сред двете Кореи, съобщи Ройтерс.

Събранието, което подхваща публични стъпки да претвори в законодателни решения на директивите на ръководещата Корейска трудова партия, гласоподава и за анулация на законите, уреждащи икономическите връзки със Сеул, в това число на специфичния закон за работата на взаимния план за развиване на туристическия район Къмгансан, написа Българска телеграфна агенция.

Туристическите обиколки в живописната планинска област, намираща се в югоизточната част на Северна Корея, близо до границата с Юга, бяха един от знаците на икономическото съдействие сред двете Кореи, почнало при започване на новия век вследствие на разведряването, което тогава беше настъпило в двустранните връзки. Отварянето на достъпа до естествената забележителност притегли близо 2 милиона южнокорейски туристи.

През 2008 година планът беше замразен, откакто заблудил се южнокорейски екскурзиант попадна в зона със закрит достъп и беше убит от севернокорейската защита.

Миналата година Северна Корея разгласи, че счита Южна Корея за зложелател и анулира военно съглашение, подписано през 2018 година, което имаше за цел да понижи напрежението по военната граница, открита с примирието, поставило завършек на бойните дейности по време на Корейската война (1950 - 1953).

Отделно от това КЦТА заяви, че водачът Ким Чен-ун е посетил фабрики за произвеждане на потребителски артикули и храни и е дал рекомендации за модернизиране на тези обекти като част от осъществяването на нова политика за районно развиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР