Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще премине военната демаркационна линия, разделяща

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще премине военната демаркационна линия, разделяща
Коментари Харесай

Всички гледат към Корейския полуостров

Севернокорейският водач Ким Чен-ун ще премине военната демаркационна линия, разделяща двете Кореи, в 9.30 ч. локално време (00.30 ч. по Гринуич) в петък, с цел да се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, съобщи DPA.

В севернокорейската делегация е включена сестрата на Ким - Ким Йо-чен, която през февруари беше на церемонията по откриването на зимната олимпиада в Пьончан. Делегацията ще участва на формалната гала по посрещането в 9.40 ч., заяви на брифинг началникът на президентския кабинет в Сеул.

Първите диалози на историческата междукорейска среща на върха ще стартират в 10.30 ч., откакто Ким се подпише в книга за посетители и взе участие в протоколни фотоси.



По-късно двамата водачи ще засадят бор, възходящ от 1953 година, когато е подписано примирието след Корейската война. След това се чака да бъде подписано и оповестено настоящето съглашение.
В 18.30 ч. Ким и Мун ще участват на прием, последван от гала по изпращането.

Администрацията на южнокорейския президент направи през днешния ден последната генерална подготовка преди идните договаряния, заяви президентският представител. "Направихме последната подготовка преди идната среща на върха. В функциите на двамата водачи бяха специфични артисти, което ни даде опция подготовката да премине оптимално покрай същинската среща на високо ниво ", уточни представителят.

Животът в цяла Южна Корея ще замре, с цел да може хората да гледат и да попият всичко от историческата среща.





В столицата Сеул пред постройката на кметството ще бъде подложен голям ефирен екран, а целият площад начело ще бъде декориран с цветя във формата на Корейския полуостров. Учебните занятия в учебните заведения ще бъдат анулирани, с цел да може учащите да следят събитията онлайн.
Южнокорейците ще може да видят по какъв начин за пръв път севернокорейски водач минава границата и идва на посещаване.

"Нашите деца ще може да получат обучение за обединяването онлайн като гледат в действително време по какъв начин водачите на Южна и Северна Корея се здрависват ", сподели зам.-директорът на главно учебно заведение от южния град Куанджу. Киносалон в града ще излъчва срещата онлайн, а искащите ще могат да гледат гратис.



В навечерието на срещата царува небивало раздвижване измежду интернационалните медии, съобщи ТАСС. По данни на уредниците, в пресцентъра в град Коян, покрай междукорейската граница, са пристигнали към три хиляди публицисти от целия свят. Най-много са специфичните репортери на японски медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР