Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова военните да помогнат в районите,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова военните да помогнат в районите,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун призова армията заради наводнения в Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани военните да оказват помощ в регионите, наранени от значителни дъждове, оповестяват държавните медии, предава Би Би Си. Повече от 1000 жилища са разрушени от последвалите наводнения, а към 5 хиляди души са били евакуирани, предава севернокорейската национална телевизия.

Бедствието идва на фона на задълбочаващата се икономическа рецесия в страната и дефицитът на храна и артикули от първа нужда. 

 Ким Чен-ун съобщи през юни, че селскостопанският бранш не е съумял да извърши задачите си заради тайфуните предходната година, които провокираха наводнения, и че тазгодишната годишна продукция е от изключителна значимост. Кадри от държавната телевизия демонстрират наводнени домове, както и развалени мостове и железопътни линии в източната провинция Южен Хамгьон. Около 17 км пътища и мостове са били развалени.

Северна Корея страда от всеобщ глад от 90-те години на предишния век, откакто рухването на Съветския съюз оставя страната без жизненоважна поддръжка. Общият брой на хората, които са умрели от недохранване, не е прочут, само че се счита, че варират до три милиона.

 Северна Корея прекъсна задграничния импорт и помощи посредством самоналожени ограничавания, ориентирани към попречване на огнището на ковид, както и поради интернационалните наказания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР