Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съпругата му И Сол-джу присъстваха

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съпругата му И Сол-джу присъстваха
Коментари Харесай

Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерт на южнокорейски изпълнители

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и брачната половинка му И Сол-джу участваха през днешния ден на първия концерт на южнокорейски поп музиканти в Пхенян от повече от едно десетилетие, съобщи Франс прес. Информацията е на организация Йонхап, която се базира на южнокорейското министерство на културата.

 © Българска телеграфна агенция
Концертът се състоя в миг на разведряване на ситуацията на полуострова след две години на напрежение, дължащо се на нуклеарните и ракетни опити на Северна Корея.

Общо 120 южнокорейци дойдоха през вчерашния ден в Пхенян. Сред тях има 11 музикални групи, танцьори, техници и майстори на таекуон-до.

Двучасовият концерт довечера се състоя в огромния спектакъл в Източен Пхенян, който има потенциал от 1500 места.

Ройтерс отбелязва, че севернокорейският водач участва за първи път на южнокорейско зрелище в столицата. Пхенянската телевизия сподели фрагменти по какъв начин той ръкопляска в такт с някои от изпълнените песни, а по-късно се ръкува с изпълнителите и се снима за спомен с тях.
 Лидерската среща сред Северна и Южна Корея ще бъде на 27 април Лидерската среща сред Северна и Южна Корея ще бъде на 27 април
Северна и Южна Корея се договориха срещата сред двете страни да се организира на 27 април. Разговорът ще се състои в пограничното населено място Панминчжон.

Зимните олимпийски игри в Южна Корея послужиха за катализатор на бързото разведряване сред двете Кореи, напомня Агенция Франс Прес. Ким Чен-ун изпрати в Юга делегация, която включваше освен спортисти, а и личната му сестра, която е значима фигура в севернокорейския режим. Последваха дипломатически контакти, довели до оферти за срещи на върха както сред двете Кореи, по този начин и сред Вашингтон и Пхенян. На 27 април се чака в Панминчжон да се състои среща сред Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин. Датата за възможна среща сред Ким и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към момента не е конкретизирана.
 Ким Чен-ун: Заслугата за стоплянето сред двете Кореи е напълно на МОК Ким Чен-ун: Заслугата за стоплянето сред двете Кореи е напълно на МОК
Севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещна с шефа на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който бе на посещаване в Пхенян, и му благодари за с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР