Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският държавен секретар Майк Помпейо

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският държавен секретар Майк Помпейо
Коментари Харесай

Майк Помпео и Ким Чен-ун са се договорили за втора среща на върха САЩ-КНДР

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и американският държавен секретар Майк Помпейо са се разбрали допустимо най-скоро да се провежда втора среща на високо ниво сред двете страни, заяви през днешния ден пресслужбата на южнокорейското президентство, представена от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Южнокорейският държавен глава Мун Дже-ин се е срещнал с най-висшия американски посланик след визитата му по-рано през днешния ден в Пхенян, което включваше среща с Ким Чен-ун.

Държавният секретар споделил на южнокорейския президент, че двамата с Ким Чен-ун са разискали стъпките за нуклеарно разоръжаване, които ще предприеме Северна Корея. Ким и Помпео са дискутирали и въпроса за инспектирането на тези дейности, за което прикани Вашингтон, както и ограниченията, които ще вземат Съединени американски щати, посочи в изказване пресслужбата.

Помпео и Ким са се договорили също да се сътвори работна група за разискване на процеса на денуклеаризация и на подготовката на втора среща сред Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, добави прессекретарят на Мун Дже-ин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР