Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитанието на ново високотехнологично

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал изпитанието на ново високотехнологично
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е наблюдавал тест на ново високотехнологично оръжие

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е следил тестването на ново високотехнологично оръжие, съобщи южнокорейската организация Йонхап, като се базира на севернокорейската Централна медийна компания.

Тестът се е провел в националния институт за проучвания и разработки в региона на защитата. В известието на севернокорейската медия се показва, че въпросното ново оръжие е " било разработвано в продължение на дълго време под водачеството на динамичното управление на партията " и че това оръжие е замислено да подсигурява сигурността на севернокорейската територия и доста да усъвършенства боеспособността на севернокорейската войска.

Тестът на оръжието е бил сполучлив. Не се прецизира какво е то. " Резултатът от теста през днешния ден е опрощение на партийната политика, фокусирана върху науката в региона на защитата и технологиите. Той е още една проява на нашите бързо разрастващи се отбранителни качества върху целия район и е пробив в укрепването на нашите боеспособности ", е декларирал Ким във връзка теста, оповестява севернокорейската организация КЦТА, съобщи Ройтерс.

Тръмп няма да разреши на Ким да наруши обещанията си за разоръжаване

Ким е споделил, че изпитаната оръжейна система е била тази, от която неговият татко Ким Чен-ир е бил особено заинтригуван и че той е управлявал създаването й персонално.

Това е първата аудиенция на Ким Чен-ун в обект за военни проби след невижданата му среща на върха с американския президент Доналд Тръмп през юни. Тогава двамата водачи се съгласиха да работят за денуклеаризацията и мира на Корейския полуостров и да открият нови връзки сред Съединени американски щати и Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР