Севернокорейският лидер Ким Чен-ун днес се срещна отново с южнокорейския

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун днес се срещна отново с южнокорейския
Коментари Харесай

Втора среща между лидерите на Южна и на Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун през днешния ден се срещна още веднъж с южнокорейския президент Мун Дже-ин, с цел да обсъдят постигнатите на предходната им среща мирни съглашения и възможната среща сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

В неделя Мун ще разгласи персонално резултатите от днешната среща с Ким, траяла близо два часа, оповестява канцеларията на южнокорейския президент.

Срещата се състоя в граничното населено място Панминчжон, на север от Демилитаризираната зона.

"Двамата водачи организираха откровена замяна на отзиви за осъществяването на декларацията от Панминчжон, призната на 27 април, както и за нуждата от сполучливо осъществяване на срещата на високо ниво сред Съединени американски щати и Северна Корея ", се споделя в изказването на канцеларията на Мун, представено от ТАСС.

Необявената среща е последният трагичен поврат

в миналата седмица на дипломатически промени в позициите към плануваната за 12 юни невиждана среща на върха сред Съединени американски щати и КНДР и най-ясният знак, че водачите на двете Кореи се пробват да запазят опцията за провеждането на този конгрес, отбелязва Ройтерс.

Северна Корея подготвени за договаряния със Съединени американски щати, Тръмп: Среща може и да има

Тръмп: Молете се на Господ да не използваме нуклеарните си мощности

Днешната среща в Панминчжон идва един месец след първата междукорейска среща на върха от повече от десетилетие на същото място на 27 април, на която Мун и Ким обявиха, че ще работят за безядрен Корейски полуостров и публично преустановяване на Корейската война (1950-1953 г.).

Вчера Тръмп съобщи, че Вашингтон води продуктивни диалози с Пхенян за осъществяване на срещата на върха на 12 юни в Сингапур, ден след анулирането ѝ.

Според сп. "Политико " екип от 30 чиновници на Белия дом и Държавния департамент се готви да замине за Сингапур през уикенда.

Очаква се този екип да разиска програмата и логистиката за срещата на върха с представители на Северна Корея.

По-рано Тръмп заяви, че срещата на върха може въпреки всичко да се състои, откакто приветства помирително изказване на КНДР, в което тя съобщи, че резервира подготвеност за договаряния.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР