Севернокорейските работници ще започнат да напускат Катар и Кувейт, след

...
Севернокорейските работници ще започнат да напускат Катар и Кувейт, след
Коментари Харесай

Севернокорейските работници напускат Катар и Кувейт заради санкциите на ООН

Севернокорейските служащи ще стартират да напущат Катар и Кувейт, откакто страните от Персийския залив споделиха, че ще спрат да възобновяват визите им. Така ще бъде кръстосан източник на приходи от чужбина за Пхенян, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи наказания на Северна Корея поради нуклеарния й опит, съобщи Ройтерс.

Няколко хиляди севернокорейски служащи обитават в страните от Персийския залив, които са съдружници на Съединени американски щати. Те работят главно на строителни обекти.

В Кувейт се намира единствената севернокорейска дипломатическа задача в региона и тази седмица страната предприе стъпки за експулсиране на посланика и за понижаване на равнището на двустранните дипломатически връзки. Катар, който е хазаин на Мондиала през 2022 година, сподели през днешния ден, че приключва издаването на визи за севернокорейци. Катарското държавно управление увери, че няма строителни служащи от Северна Корея, които да работят на обектите за Мондиала. В страната има 1000 севернокорейски служащи, само че броят им ще намалее, откакто договорите им изтекат. Визите им няма да бъдат възобновени, се споделя в известие на пресслужбата на държавното управление на Катар. Очаква се те да изоставен страната при започване на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР