Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица

...
Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица
Коментари Харесай

Тежки наводнения усложняват икономическата криза в Северна Корея

Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица от мощни дъждове. Това може да утежни към този момент така и така сериозната обстановката с храните и стопанската система на страната, съобщи Ройтерс.
Според севернокорейски държавни медии в град Синуйджу е паднало най-голямото количество превалявания за годината - 132,5 мм до 16 часа локално време. Видео материал сподели рейсове и други транспортни средства, които карат по наводняване кръстовища и пешеходци, които газят във водата.
Властите в източната провинция Северен Хамгьон наблюдават качеството на водата, контролирайки работата на канализацията и предизвестиха популацията да изварява водата преди пиянство, заяви формалната осведомителна организация КЦТА.
Северна Корея заяви за зараза от неуточнено чревно заболяване. Южнокорейските управляващи подозират, че става въпрос за холера или тиф. Комунистическата страна твърди, че коронавирусът се вкарва в страна посредством "чуждестранни обекти " пускани през границата й с Южна Корея.
Природните бедствия и епидемиите може да усложнят дефицита на храни в Северна Корея, която е подложена на интернационалните наказания поради нуклеарните си оръжия и стратегии. Тя спря по-голямата част от търговията си, с цел да предотврати разпространяването на COVID-19. В публикувания от Организация на обединените нации годишен отчет за хранителната сигурност се споделя, че процентът на севернокорейците, страдащи от недохранване, е достигнал 41,6 на 100 в интервала 2019 година - 2021 година, а за съпоставяне през 2004 - 2006 е бил 33,8 %.
В южната част на комунистическата страна наподобява е подхванато изпускане на язовир, намиращ се покрай границата с Южна Корея. Нивата на река Имджин в понеделник са се повишили и южнокорейски летовници са били принудени да се изтеглят от региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР