Северна Македония - в епицентъра на сблъсък между доскорошните партньори

...
Северна Македония - в епицентъра на сблъсък между доскорошните партньори
Коментари Харесай

РСМ - в епицентъра на сблъсък между доскорошните партньори в управлението


Северна Македония - в епицентъра на конфликт сред досегашните сътрудници в ръководството. От „ ИТН “ желаеха министърът на външните работи да покаже в закрито съвещание секретни документи с доказателствата, съгласно тях, че министър председателят е направил опит да заобиколи българското несъгласие, за започването на договаряния със Скопие за участие в Европейският съюз.

В отговор министър председателят упрекна партията на Слави Трифонов в опит да отвлече вниманието от значимите тематики. Стигна се и до искане на оставката на ръководителя на Народното събрание.

Партиите във към този момент тройната коалиция отхвърлиха Теодора Генчовска да бъде изслушана в закрито съвещание. От своя страна Има Такъв Народ обявиха, че по този метод се лишава опцията й да разкрие обстоятелства, които са в документи с гриф секретно и желаеха оставката на ръководителя на Народно събрание.

Първо пред bTV Генчовска описа, че разполага с паметни бележки, от които излиза наяве, че министър председателят Кирил Петков е обсъждал с евродипломати разновидности за заобикаляне на ветото.

Днес Кирил Петков отговори: всяко едно предложение от евроинституции към този момент ще се изпраща непосредствено в комисията по външна политика в Народно събрание.

Председателят на Народното събрание засекрети съвещанието, само че за малко. В последна сметка беше решено външният министър в оставка да бъде изслушан обществено.

Депутататите можеха да се срещнат с паметните бележки, в които евродипломати описват за проектите на премиера, само че единствено в секретното деловодство на Народното събрание.

Докато депутатите спореха, в Министерския съвет министър председателят разгласи: всяко предложение на европейски структури за Северна Македония към този момент ще бъде изпращано за разглеждане непосредствено в комисията по външна политика в Народно събрание.

Обратно в Народното събрание: решението на кабинета срещна рецензии.

Лидерът на „ ИТН “ реагира в обществените мрежи.

По-късно партията на Слави Трифонов, ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха искане за оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР