Северна Македония има място в европейското семейство колкото се може

...
Северна Македония има място в европейското семейство колкото се може
Коментари Харесай

Петков: Северна Македония има място в европейското семейство колкото се може по-скоро

Северна Македония има място в европейското семейство колкото се може по-скоро. Това съобщи министър председателят след края на срещата на водачите на държави-членки на НАТО от Югоизточна Европа.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 219
Министър-председателят акцентира, че със северномакедонския му сътрудник Димитър Ковачевски работят в доста фокусирани периоди.

„ Поставихме си няколко поетапни цели, които би трябвало да бъдат реализирани. Северна Македония принадлежи и има място в европейското семейство колкото се може по-скоро. Нашето държавно управление е ангажирано да реализира този резултат колкото се може по-експедитивно. Както всички знаем, има поетапни цели, които би трябвало да реализираме, в това число отбраната на правата на малцинствата. Работим в тясна съгласуваност с европейските сътрудници, които в доста случаи служат като трета страна в процеса на договаряния. Именно, че чакаме съответни формулировки, които да бъдат включени в Споразумението за договаряния “, посочи.

Според него за последните три месеца се следи възстановяване на връзките сред България и Северна Македония.

„ Именно тъй като си приказваме толкоз доста и имаме обща цел. При сегашната рецесия с войната в Украйна, Западните Балкани би трябвало да поемат пътя към присъединение към Европейски Съюз на РСМ и Албания. Очаквам през идващите няколко седмици този развой да се форсира. Имаме положителни вести, що се отнася до двустранните срещи сред обособените министри. Чувам положителни вести от историческата комисия. Някои от въпросите, които изглеждаха сложни за превъзмогване, в този момент наподобяват доста реалистични. Имам желание да се движим напред, колкото се може по-бързо. Оптимист съм за целия развой и че можем да реализираме всичко “, съобщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР