Северна Корея заяви, че никога не е сключвала оръжейни сделки

...
Северна Корея заяви, че никога не е сключвала оръжейни сделки
Коментари Харесай

Северна Корея: Никога не сме сключвали оръжейни сделки с Русия

Северна Корея съобщи, че в никакъв случай не е сключвала оръжейни покупко-продажби с Русия и няма желание да го прави, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Така Пхенян реагира на изказванията на Вашингтон, че Северна Корея може да е доставила на Русия артилерийски снаряди, които Москва употребява в Украйна, цитира news.bg.

" Ясно заявяваме още един път, че в никакъв случай не сме имали оръжейни покупко-продажби с Русия и не планираме да вършим това в бъдеще ", се споделя в публично изказване на Севернокорейската централна новинарска организация (KCNA).

Севернокорейските управляващи също по този начин обявиха, че слуховете за сходни съглашения сред Пхенян и Москва са опит на Съединени американски щати да опетнят репутацията на Северна Корея.

Миналата седмица координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Пхенян скрито доставя на Русия артилерийски снаряди.

" Нашата информация сочи, че КНДР скрито доставя на Русия доста количество артилерийски снаряди за войната в Украйна, като в същото време крие същинската дестинация на оръжейните доставки, пробвайки се да сътвори усещане, че те се насочват към страните от Близкия изток. или Северна Африка ", сподели Кърби.

Северна Корея е изключително привлекателна за Русия като източник на ракети и снаряди, защото Пхенян създава същия диаметър оръжия за севернокорейските разновидности на системи от руската ера и притежавайки огромни ресурси от такива амуниции.

Всъщност по-рано тази година азиатски мозъчни тръстове, спекулирайки с възходящото съдействие сред Москва и Пхенян, допуснаха, че с изключение на, че евентуално се възползва от парични прехвърляния от Русия, Северна Корея може да търси технологии и материали за своите стратегии за балистични ракети, които са предмет на наказания.

Публични изказвания на Путин и водача на Северна Корея Ким Чен-ун загатнаха взаимното им предпочитание да разширят своите " всеобхватни и градивни двустранни връзки ".

Една последица от тези непрестанно затоплящи се връзки - надалеч от фронтовата линия на Украйна - е възходящото възприятие за безотговорност, на което се радва Северна Корея, откакто Пхенян продължи да ескалира напрежението тази седмица с поредност от изстрелвания на ракети, както към прилежаща Южна Корея, по този начин и към Япония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР