Северна Корея заплаши САЩ с мощни мерки, ако не спре

...
Северна Корея заплаши САЩ с мощни мерки, ако не спре
Коментари Харесай

Пхенян поиска САЩ веднага да прекратят военните учения с Южна Корея

Северна Корея заплаши Съединени американски щати с " мощни ограничения ", в случай че не спре провеждането на взаимни военни учения с Южна Корея, предава Би Би Си.

Вчера Вашингтон и Сеул започнаха едни от най-големите си комбинирани военни учения, които ще приключат в петък.

В отговор Северна Корея изстреля серия ракети през последните седмици. Това става след отчетите на разузнаването на Южна Корея, че Пхенян се готви да тества нуклеарно оръжие за първи път от 2017 година

``Ако Съединени американски щати не престават да упорстват в сериозните военни провокации, Северна Корея ще вземе поради мощни следващи ограничения ", се споделя в изказване на външното министерство на Северна Корея. " Ако Вашингтон не желае сериозен развой на събитията, който не дават отговор на ползите на Съединени американски щати в региона на сигурността, би трябвало неотложно да спре безполезните и неефективни военни учения. Ако не, ще би трябвало да поеме напълно виновността за всички последствия``, написа в изказването.

Настоящите военни учения, наречени Vigilant Storm, включват стотици самолети, извършващи симулативни офанзиви 24 часа в денонощието. В началото на октомври Вашингтон разположи американския самолетоносач USS " Роналд Рейгън " покрай Корейския полуостров в ход, който беше необятно общопризнат като предизвестие към Севера. Сеул съобщи, че с това деяние демонстрира " решимостта на алианса Южна Корея-САЩ да отговори на всевъзможни севернокорейски провокации ". 

През октомври Пхенян съобщи, че ракетните изстрелвания в отговор са " симулация " на нуклеарна атака по военни бази, пристанища и летища на Южна Корея и че ракетите са предопределени да носят тактически нуклеарни оръжия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР