Северна Корея - този път обаче няма да си говорим

...
Северна Корея - този път обаче няма да си говорим
Коментари Харесай

Тече трескава подготовка за началото на учебната година в Северна Корея

Северна Корея - този път обаче няма да си приказваме за водача ѝ Ким Чен-ун или за ракетите и нуклеарната стратегия, а за... учебните заведения в страната. В Северна Корея образователната година стартира на първи април и сега тече подготовка за нея.

Броени дни остават до първия образователен звънец за тази година в Северна Корея. Първият период стартира на първи април и завършва на 31 юли, а вторият стартира на 1 септември и приключва на 31 декември. Ето за какво производителите на училищен чанти - като тази фабрика в Пхенян, са изключително натоварени.
Не се усещам изморена, тъй като си представям какъв брой ще се радват децата, когато получат тези чанти.
Червени и сини, с обичани анимационни герои или с животни. С цели капаци или дълбоки джобове и светлоотразителни ленти - разнообразието е голямо. Мнозина евентуално чакат, че тук носят класическите училищен чанти. Истината е, че се избират актуалните раници.
В съпоставяне с предходната година асортиментът ни е три пъти по-голям - с цел да могат децата да имат по-голям избор, изключително що се отнася до цветове и изображения.
Годишно, единствено в една фабрика се създават над 240 хиляди раници и към 60 000 чанти. С част от тях стотици възпитаници ще прекрачат учебния предел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР