Северна Корея тества подводна ядрена оръжейна система. Тестът беше в

...
Северна Корея тества подводна ядрена оръжейна система. Тестът беше в
Коментари Харесай

Северна Корея тества подводна ядрена оръжейна система

Северна Корея тества подводна нуклеарна оръжейна система. Тестът беше в символ на митинг против взаимните военни учения на Южна Корея, Съединени американски щати и Япония. Това оповестява KCNA, базирайки се на Министерството на защитата на страната.


Американският атомен самолетоносач „ Карл Винсън “, крайцерът „ Принстън “ с многофункционалната бойна система Aegis, кораби на японските „ сили за самозащита “ и Военноморски сили на Република Корея организират взаимни военноморски учения към Остров Джеджу от 15 януари.

„ Ученията съществено заплашиха нашата сигурност. В отговор Институтът за подводни оръжейни системи към Националната отбранителна академия на КНДР организира тест на подводната нуклеарна оръжейна система Heil-5-23, която е в развой на разработка, в Японско море “, се споделя в изказването.

„ Въоръжените сили на КНДР при никакви условия няма да се отдадат на безразсъдна военна конфронтационна нервност. А надеждно ще пазят националната сигурност и мира в района посредством отговорно потребление на сили за въздържане “, заключават министерството.

КНДР към този момент тества системите Haeil и Haeil-2 предходната година. Според известия в държавните медии това „ скрито оръжие “ е нуклеарният безпилотен подводен уред Haeil („ Цунами “), който е създаден от 2012 година и е минал повече от 50 теста през последните две години, 29 от които са се организира под персоналното управление на водача на страната Ким Чен-ун.

Източник: KCNA, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР