Северна Корея предприема извънредни мерки - високоговорители по улиците съобщават

...
Северна Корея предприема извънредни мерки - високоговорители по улиците съобщават
Коментари Харесай

В Пхенян високоговорители по улиците съобщават мерките срещу коронавируса

Северна Корея подхваща изключителни ограничения - високоговорители по улиците оповестяват ограниченията за хигиена, които би трябвало да се вземат за предотвратяване от ковид, а държавните медии приканват за " безусловно послушание " на здравните управляващи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Севернокорейските управляващи бързо затвориха границите с Китай и Русия - тактика на изолираност, която съгласно дипломати и специалисти е най-хубавата за отбрана от вируса на една страна, чиято инфраструктура на опазването на здравето е пословично дефектна. Всеки дошъл в Северна Корея предстои на интервал на изолираност от 30 дни. Пхенян предприе и така наречен вътрешна " антивирусна акция " съгласно формалната аген;ция КЦТА, включваща ограничения като инспекции от врата на врата на здравословното положение на жителите или обиколки на камионетки с инсталирани високоговорители, които припомнят нужните санитарни ограничения.

Чужденците са обект на най-драстичните ограничавания, показва Агенция Франс Прес, защото от началото на месеца е наложена домашна карантина на всички непознати жители. Дипломати също нямат право да се разхождат по улиците на столицата - обстановка, която посланикът на Русия Александър Мацегора дефинира като " ужасна за положението на духа ". Посолството е лишено от дипломатическа поща и повече не може да се доставя с лекарства и други артикули от първа нужда, споделя той в изявление за ТАСС, представено от Агенция Франс Прес. На чиновниците не се разрешава да излизат от комплекса в центъра на столицата, с изключение на с цел да изхвърлят боклука.

" Корейски експерти дезинфекцират нашия камион незабавно щом пресече портала на задачата ", споделя дипломатът. Православната черква в Пхенян, куррсовете по таекондо, басейнът или ледената пързалка са недостъпни за личния състав, както и уроците по изобразяване или по корейски език. В този смисъл дипломатическата работа съвсем е спряла, продължава дипломатът: повече никакви срещи или договаряния със севернокорейки служители или с други посолства - контактите с локалните управляващи са реализират посредством телефонни диалози или публични ноти, пускани в специфична пощенска кутия.

Нито една друга страна с изключение на Северна Корея не би могла да приложи сходни ограничения, счита Мацегора. От материална позиция самоизолирането коства скъпо на страната, само че това е цена, която Пхенян постоянно е подготвен да заплати. За решаването на задача с държавна значимост, макар всички съществени материални загуби, единствено такава, неповторима по своему страна като КНДР може, първо - да се реши на това, и второ - механически да го реализира, изяснява посланикът, като добавя, че в прочут смисъл управляващите са били улеснени от обстоятелството, че с постоянни полети Пхенян е обвързван единствено с Пекин и Владивосток. Понеже на практика е невероятно да се ревизира дали преди пътуването до КНДР задграничният посетител е посетил Китай, още по-малко дали е общувал с някого, който може да е инфектиран, по тази причина те взеха решение да не рискуват и напряко затвориха и двете граници - и с Китай, и с Русия, добавя Мацегора.
Много значимо е да се разбере, че въпросите на сигурността на страната, идеологията и достолепието на страната (според севернокорейското разбиране, схваща се), в КНДР постоянно и абсолютно надвиват над икономическите съображения, подчерава съветският дипломат, представен от Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР