Северна Корея потвърди, че вчера е изстреляла балистична ракета от

...
Северна Корея потвърди, че вчера е изстреляла балистична ракета от
Коментари Харесай

Северна Корея потвърди, че е изстреляла балистична ракета

Северна Корея удостовери, че през вчерашния ден е изстреляла балистична ракета от подводница край източното си крайбрежие, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на формалната осведомителна организация КЦТА.

В известието се споделя, че става въпрос за нов вид ракета, наречена "Пукгуксон-3 ". Тя е била изстреляна от отвесно състояние, посочи КЦТА, потвърждавайки преценката на южнокорейските въоръжени сили.

В известието се акцентира, че "успешният опит с нов вид балистична ракета, изстреляна от подводница, е от огромно значение, защото възвести нова фаза от сдържането на опасността за КНДР от външни сили и по-нататъшното подсилване на военната й мощност за самозащита ".

КЦТА увери, че пробата "не е имал неподходящи последствия за сигурността на прилежащите страни ". Севернокорейският водач Ким Чен-ун "изпрати топли поздравления " на тези, които направиха сполучливия опит, написа още в известието, като се прецизира, че самият той не е участвал на теста.

Северна Корея извърши ракетния опит ден откакто разгласи, че ще възобнови договарянията със Съединените щати за слагане на завършек на нуклеарната си стратегия. Според анализатори това е най-провокативният севернокорейски тест от началото на договарянията предходната година, отбелязва Ройтерс.

Just in: high resolution images of the October 2, 2019, inaugural test-launch of the Pukguksong-3, the second submarine-launched ballistic missile design seen in #NorthKorea. pic.twitter.com/lKcfg67a3U
— Ankit Panda (@nktpnd) October 3, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР