Северна Корея отрече твърденията на американския президент Доналд Тръмп, че

...
Северна Корея отрече твърденията на американския президент Доналд Тръмп, че
Коментари Харесай

Северна Корея отрича твърденията на Тръмп

Северна Корея отхвърли изказванията на американския президент Доналд Тръмп, че страната е изискала цялостно облекчение на глобите по време на срещата на двамата държавни водачи в Ханой, предава Би Би Си.
 Доналд Тръмп: Трябваше да си тръгнем поради глобите  Тръмп и Ким не се схванаха за нуклеарното разоръжаване
След срещата на върха външният министър на Северна Корея Ли Йон Хо твърди, че страната е поискала отчасти освобождение от глобите в подмяна на разглобяване на разглобяване на нуклеарната си централа Йонбьон. По думите му екипът на Северна Корея е направил „ реалистично предложение “, а изказванията на Тръмп са погрешни.

„ Ако Съединени американски щати вдигнат отчасти глобите, а точно тези, които затрудняват гражданската стопанска система и поминъка на нашия народ, ние вечно и изцяло ще демонтираме всички нуклеарни уреди в региона на Йонбьон в наличието на американски специалисти “, декларира Ли.

Съединени американски щати упорстват, че това не е по този начин.

Според Тръмп севернокорейският водач в реалност е предложил да отстрани нуклеарната централа Йонбьон, само че е желал в подмяна анулация на всички наказания.

" Основната ни позиция ще остане неизменена и нашите оферти в никакъв случай няма да се трансформират, даже в случай че Съединени американски щати още веднъж предложат договаряния в бъдеще ", прибавя министърът на външните работи Ли Йон Хо, представен от Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР